Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Eylül 2023 Cuma

İtalya'dan göçmen alımı durduruldu

İtalya'ya 36 saatte 6 bin 762 göçmenin girişinin ardından, Almanya İçişleri Bakanlığı İtalya'dan göçmen alımını durdurdu.

İtalya'nın Akdeniz'deki Lampedusa Adası'nda acil durum ilan edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 36 saat içinde 6 bin 762 göçmenin adaya ulaştığı belirtildi. Önceki gece yaşanan trajik bir olayda, adaya çıkarılmaya çalışılan 5 aylık bir bebek suda kaybedildi.

Lampedusa Belediye Meclisi, adada acil durum ilan etti. Belediye Başkanı Filippo Mannino, hükümeti yapısal çözümler bulmaya çağırarak, yardım imkanlarının sınırlı olduğunu ifade etti.

Die Welt gazetesinin haberine göre, Federal İçişleri Bakanlığı, Almanya'nın İtalya'dan göçmen alımını durdurduğunu doğruladı. Almanya, Güney Avrupa ülkelerinden gelen 3 bin 500 sığınmacıyı kabul etmeyi taahhüt etmişti. Ancak Gönüllü Avrupa Dayanışma Mekanizması kapsamında Almanya'ya sığınanların sayısı sadece 1.700 olarak kaydedildi.

Lampedusa Adası, Sicilya ile Kuzey Afrika arasında yer alarak Akdeniz'deki düzensiz göç rotasının bir parçasıdır. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılının başından itibaren 123 bin 800'den fazla kişi teknelerle İtalya'ya ulaştı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 65,500 olarak kaydedilmişti. Yetkililer, düzensiz göçün bu hızda devam etmesi durumunda, 2016 yılında kaydedilen 181 bin göçmen girişi rekorunun kırılabileceğini belirtiyor.

İtalya'da göç karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri ve Başbakan Yardımcısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Matteo Salvini, durumu değerlendirerek şunları söyledi:

120 teknenin gelmesi, kendiliğinden oluşan bir olay değil, 3 tekne değil, 120 teknenin geldiğinden bahsediyoruz. Bu bir olay değil, bir savaş eylemidir. İtalyan toplumu için bir çöküş anlamına gelir, sadece Lampedusa'nın değil tüm İtalya'nın sorunudur. Bu göçün arkasında bir yönlendirme olduğuna inanıyorum. Bu konuyu İtalyan hükümeti içinde sakin bir şekilde tartışacağız.

Geri Dön 15 Eylül 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN