Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Eylül 2023 Pazartesi

İtalya'dan daha fazla göçmen alınmayacak

İçişleri Bakanlığı, cumartesi günü yaptığı açıklamada İtalya’dan daha fazla göçmen alınmayacağını duyurdu. 

İtalya'nın Lampedusa’da adasına bir haftadır Afrika’dan yoğun şekilde göçmen geliyor. Adadaki yoğunluk nedeniyle belediye tarafından olağanüstü hal ilan edildi. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı von der Leyen, olayları gözlemlemek için adayı ziyaret edeceğini duyurdu. 

Geçen yıl Almanya’nın da içerisinde bulunduğu Avrupa Ülkeleri, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin göçmen alımında yaşadığı sorunları hafifletmek için bir dayanışma mekanizması kurmuştu. Bu oluşumun başlangıcından bu yana İtalya'da bulunan 1.000, Kıbrıs'tan bulunan 670 göçmen Almanya’ya alınmıştı. 

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ülkelerinin oluşturduğu bu oluşumda kurallara uyulmaması nedeniyle İtalya’dan göçmen almayı durdurduğunu açıkladı. 

Cuma günü İçişleri Bakanı Nancy Faeser verdiği demeçte Almanya’nın gönüllü olarak yaptığı göçmen kabul prosedürünün İtalya’nın kurallara uymaması nedeniyle askıya alındığını açıklamıştı. Ancak Faeser aynı açıklamada Avrupa’nın ‘yükümlülüklerini yerine getirilmesi’ gerektiğini de vurgulamıştı. İçişleri Bakanının bu açıklaması basında, Almanya’nın göçmen almaya devam edeceği şeklinde yorumlanmıştı. 

Geri Dön 18 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN