Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
27 Haziran 2024 Perşembe

İsviçre demiryollarından Almanya’ya : Bizi örnek alın

Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi Almanya'da, Deutsche Bahn demiryolları beklentilerin altında kaldı.

Birçok taraftar trenlerde mahsur kalırken, bazıları maçlara yetişemedi veya stadyumlardan geri dönemediler. İsviçre'den gelen taraftarlar için bu durum tam bir felaketti.

İsviçre devlet demiryolları şirketi SBB'nin başkanı Peter Füglistaler, Temmuz 2023’te Alman demiryollarını eleştirerek, "Almanlar artık İtalyanlardan bile daha güvenilmez..." demişti. Emekli olmaya hazırlanan Füglistaler, Alman demiryolu yöneticilerine üç tavsiyede bulundu:

1. Yatırım Yapın: “Cimrilik iyidir” sloganı demiryolu için geçerli değil. Demiryolu ağının ayakta kalabilmesi için yeterli yatırım yapılmalı. Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'in demiryolu için 2027'ye kadar 40 milyar avroluk bir yatırım planı var, ancak bu yatırımın etkileri ancak 2070'ten itibaren görülebilir.

2. Odaklanın: Demiryolu, asıl faaliyetine odaklanmalı ve DB Grubu'nu demiryolu ile ilgisi olmayan işlerden arındırmalı. Deutsche Bahn AG'nin 600'den fazla bağlı kuruluşu var ve çoğunun demiryolu taşımacılığı ile ilgisi yok.

3. İsviçre’yi Örnek Alın: İsviçre demiryolunu rol model olarak alın. Futbolda Almanya olarak daha iyi olabilirsiniz, ancak İsviçre size trenle nasıl seyahat edileceğini göstermekten mutluluk duyar.

Füglistaler, "Deutsche Bahn o kadar dakik ki, Zürih'e giden DB trenleri her zaman Basel'de durdurulmak zorunda kalıyor çünkü geç kalıyorlar. Devam etmelerine izin verirsek İsviçre tarifesini bozarlar." demişti.

Lahm da maça geç kaldı

Dünya Şampiyonu ve EURO 2024 turnuva direktörü Philipp Lahm da trenlerde yaşanan gecikmelerden şikâyetçi oldu. Lahm, "Almanya olarak son yıllarda altyapıya yatırım yapmayı ihmal ettik. Deutsche Bahn ile temas hâlindeyiz, insanların zamanında ulaşmasını sağlamak için çalışacaklar. Ancak bu sorun turnuva sırasında ortaya çıkmamalıydı." dedi.

Kendisi de Düsseldorf'ta Ukrayna ile Slovakya arasındaki maçın başlama vuruşuna zamanında ulaşamayan Lahm, "10 gündür trenle seyahat ediyorum ve çoğu yere zamanında ulaştım. Ancak yaşadığım gecikme can sıkıcıydı, özellikle uzun yolculuklar yapan ve çok para harcayan taraftarlar için." ifadelerini kullandı.

CDU: DB, Avrupa'nın önünde ülkemizi utandırıyor

CDU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Ulrich Lange, devlete ait şirketteki kaotik durumlardan dolayı tepki gösterdi. Lange, tüm Avrupa'nın önünde ülkemizi utandırıyor. Futbolseverler uzun zamandır Avrupa Şampiyonası'nı stadyumda canlı olarak deneyimlemeyi sabırsızlıkla bekliyordu. Dakiklik sorunları nedeniyle başlama vuruşunu kaçırmak, DB'nin taraftarlara yaptığı ağır bir fauldür. DB kırmızı kartı hak ediyor” dedi.

Geri Dön 27 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN