Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

İstasyonlarda esrar içmek yasaklanıyor

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), tren istasyonlarında esrar kullanımını yasakladığını duyurdu.

İstasyonlarda esrar içmek yasaklanıyor

Şirket, gelecek haftadan itibaren tüm istasyonlara bu yasağı bildiren uyarı levhaları yerleştirecek. Sigara içilmesine izin verilen belirlenmiş alanlar dışında, esrar kullanımı artık tüm istasyonlarda yasak olacak.

Bir DB sözcüsü, Bild am Sonntag'a verdiği demeçte; özellikle çocukları ve gençleri koruma amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti. Sözcü, "Yayaların yoğun olduğu alanlarda, okul ve oyun alanları çevresinde gündüz saatlerinde esrar kullanımının yasak olmasından yola çıkarak, istasyonlarımızda esrar kullanımını genel olarak yasaklama kararı aldık" diye konuştu. Yeni ev kurallarının 4 hafta içinde tamamlanarak yasal olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yasak başlayana kadar nazik uyarı

1 Haziran'dan itibaren Deutsche Bahn, esrar kullanımı yasağını aktif olarak uygulamaya başlayacak. Bu tarihe kadar, tren istasyonu çalışanları yolcuları esrar kullanmamaları konusunda uyaracak. DB güvenlik ekipleri, tütün ürünleri yasağında olduğu gibi, denetimler yapacak ve yasağa uymayanlara hatırlatmalarda bulunacak.

Yasanın arka planı ve istisnalar

2007 yılından beri Alman tren istasyonlarında sigara içmek yasak. Sigara içmek, yalnızca özel olarak belirlenmiş alanlarda mümkün. Deutsche Bahn, 2023 yılında sigara izmaritlerinin toplanması ve kül tablalarının temizlenmesi için 8,7 milyon avro harcadığını açıkladı.

Esrar kullanımı yasağının tek istisnasıysa, tıbbi nedenlerle esrar kullanımı olacak. Tıbbi amaçlarla esrar kullanımı zaten izinli ve bu durum yeni yasakla birlikte de devam edecek.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN