Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Haziran 2023 Cumartesi

Isınma Yasası Meclis’te görüşülmeye başladı

Almanya’da ısınma yasasında uzlaşma sağlandı. Yenilenebilir enerjiye geçişteki finansman ve belirsizlikler ise gündemi meşgul ediyor.

Almanya'da federal hükûmet, geçtiğimiz gün aylar süren tartışmalardan sonra Bina Enerji (Isınma) Yasası'nda uzlaşma sağlamıştı. Bugün de, ilk kez Federal Meclis'te görüşülmeye başlandı.

Yasanın hedefleri ve planlaması

Yasanın yaz tatilinden önce kabul edilmesi, yönetmeliklerin ise 1 Ocak 2024'ten itibaren yeni ve mevcut binalara uygulanması, doğal gazla çalışan ısıtıcıların, hidrojenli sistemlere dönüştürülebiliyorsa yeni binalar ve diğer binalarda da kurulmasına izin verilmesi planlanıyor.

Habeck'in değerlendirmesi

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yenilenebilir enerjiye geçişte önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi ve “Trafik ışığı koalisyonu olarak önceki hükûmetten muazzam bir iklim koruma açığı miras aldık” dedi.

Eleştiriler ve tartışmalar

Birlik Meclis Grubu Başkanı Jens Spahn, trafik ışığı koalisyonuna sert bir şekilde eleştirdi. CDU'lu siyasetçi, yasa taslağını 'çöpe atılması gereken berbat bir taslak' olarak nitelendirdi. Spahn, Federal Ekonomi Bakanı Habeck'i yasa tasarısını geri çekmeye çağırdı.

Finansman ve belirsizlikler

Tasarıda, birçok soru hala açık. Örneğin, yeni, iklim dostu ısıtma sistemlerinin finansmanı konusu hala belirsiz. Devlet katkısı yapılacağı belirtilse de, ne kadar bir katkı sunulacağı, herhangi bir gelir sınırı olup olmayacağı konusu henüz netlik kazanmış değil.

Uzlaşma sonrası değerlendirmeler

Uzlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan SPD Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich, uzlaşmanın, özellikle tüketiciler ve kiracılar için güvenli alan yaratıldığını dile getirdi.

Yasanın geleceği ve güven kaybı

Belediye ve konut sektörü temsilcileri, yasanın sonbahara kadar çıkmaması çağrısında bulundu. SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, ise ısınmada yenilenebilir enerjiye geçişin kolay olmayacağını belirtti. Haberlere göre, hükûmetin vatandaşlarla iletişiminde güven kaybı yaşandığı belirtiliyor.

Geri Dön 17 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN