Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Ocak 2024 Cumartesi

"İşçiler hastalandığı için ekonomi küçüldü"

Almanya'da yapılan bir çalışma, geçtiğimiz yıl hastalık izinleri ortalamanın üzerinde olmasaydı, ekonominin yüzde 0,3 küçülmek yerine 0,5 büyüyebileceğini savundu.

Almanya'da 2023 yılında hastalık nedeniyle işe gidemeyen çalışanların sayısı, sigorta şirketlerinin açıklamalarına göre rekor seviyeye ulaştı. Rheinische Post gazetesinin ulaştığı ancak henüz yayınlanmayan bir araştırmaya göre, bu durumun Alman ekonomisini resesyona sürüklediği iddia edildi. Araştırma raporuna göre; ortalamanın üzerindeki hastalık izinleri olmasaydı, Alman ekonomisi geçen yıl yüzde 0,3 küçülmek yerine, yüzde 0,5 büyüyebilirdi.

Raporda, hastalık durumlarının yüksekliği nedeniyle sağlık sigortalarının son iki yılda 5 milyar avro kaybettiği öne sürüldü. Araştırmaya göre, bu durum aynı zamanda son iki yılda 15 milyar avroluk da vergi kaybına yol açtı. Çalışanların hastalık durumunun yüksek olduğu sektörler arasında otomobil üretimi, makine üretimi, metal, elektronik, ilaç ve kimya endüstrileri bulunuyor. Metal üretimi, yüzde 6,8 ile en fazla hastalık durumunun yaşandığı sektör oldu.

Techniker Krankenkasse (TK) sigorta şirketine göre, 2023 yılında sigortalı çalışanların hastalık bildiriminde bulunduğu günlerin sayısı rekor seviyede. Ortalama hastalık bildirim sayısı 19,4 olarak açıklandı. TK Yönetim Kurulu Başkanı Jens Baas, hastalık bildirimlerinin başlıca nedeninin gribal enfeksiyon, bronşit, grip gibi soğuk algınlığı hastalıkları olduğunu belirtti. Baas, önceki yıllarda bu tür hastalıklardan kaynaklanan devamsızlıkların ortalama 2,37 gün olduğunu, ancak geçen yıl bu sürenin 5,11 güne yükseldiğini ifade etti.

Hasta gün sayısındaki artışta, korona salgını sonrası insanların hastalıklarını meslektaşlarına bulaştırmama konusunda daha duyarlı olmalarının etkisi olduğunu vurgulayan Baas, ikinci en yaygın devamsızlık sebebinin psikolojik sorunlardan kaynaklı hastalıklar olduğunu söyledi. Psikolojik hastalıklardan etkilenenlerin yılda ortalama 3,6 gün işe gidemediği belirtildi. Üçüncü sırada ise sırt ağrısı gibi kas-iskelet sistemi hastalıkları, ortalama 2,8 günle yer aldı.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl Almanya'da psikolojik sorunlar nedeniyle alınan rapor sayısı 132 milyon günle tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sayı, bir önceki yıl 126 milyon olarak kaydedilmişti. Çalışabilecek yaşta olmalarına rağmen erken emekliye ayrılanların yüzde 40'ının da psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle iş dünyasının dışında kaldığı belirtildi.

Geri Dön 27 Ocak 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN