Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Ağustos 2023 Salı

İşçi sınıfının beli büküldü

Almanya'da 2007 yılında halkın yüzde 65'i orta sınıfa dahilken, bu oran 2019'da yüzde 63'e düştü. En çok vergiyi de bu kesim ödüyor.

Almanya'nın merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından yayınlanan yeni bir araştırma raporuna göre; 2007 yılında nüfusun yüzde 65'i orta sınıfa dahilken, 2019'da bu oran yüzde 63'e düşmüş durumda. Almanların yüzde 80'den fazlası kendilerini orta sınıf olarak nitelendiriyor. Gerçekteyse, istatistiklere göre, 2019'da Almanya'da yaklaşık 26,1 milyon hane yani halkın yüzde 63'ü orta sınıfa mensup olarak görülüyor.

OECD'nin hesaplamalarına göre, orta sınıf, aylık net 1.500 ila 4 bin avro arasında gelir elde eden insanları kapsıyor. İstatistiksel olarak, iki çocuklu çiftler, yıllık gelirleri yaklaşık 37 bin avro ila 98 bin avro arasında olanlar, orta sınıf kategorisine giriyor. Bu miktar, bekarlar için 17 bin 475 ila 46 bin 600 avro ve çocuksuz çiftler için 26 bin 212 ila 69 bin 900 avro arasında değişiyor.

Vergi yükünü orta sınıf çekiyor

Rapora göre, Almanya'daki orta sınıf, en yüksek vergi yükünü taşıyan kesim olarak görünüyor. Ifo Makroekonomi ve Anketler Merkezi Başkanı Andreas Peichl, orta gelirli insanların artık dayanma güçlerinin sınırında olduğunu ifade etti. Ayrıca, fazla mesailerin Alman vergi sisteminde neredeyse hiçbir şekilde telafi edilmediğine dikkat çekti.

Geri Dön 08 Ağustos 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN