Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Şubat 2024 Salı

Irkçıların yeni taktiği Lieferando ile yemek gönderme

Essen'de, kimliği belirsiz bir kişi tarafından Lieferando yemek sipariş servisi aracılığıyla Salahud-Din Camii İslam Merkezi'ne tehdit içerikli bir mesaj gönderildi.

Olay, Kuzey Ren-Vestfalya polisinin, Müslümanlara yönelik aşırı sağcı nefret sloganlarını içeren yüzlerce vakayı incelediği bir dönemde yaşandı. İslam Merkezi'ne gönderilen ve hiçbir siparişin yapılmadığı bir lazanya ve karışık noodle siparişi, 'sipariş notu' bölümünde İslam karşıtı ifadeler taşıyordu. Lieferando, bu tür davranışları kabul edilemez bulduğunu belirterek, soruşturmaya destek verdiklerini açıkladı.

Benzer tehditlerin Gelsenkirchen, Osnabrück ve Münster'deki camilere de yapıldığı, Bielefeld'de bir camiye gönderilen yemek paketinde de ırkçı notlar bulunduğu bildirildi. Bu olaylar, Almanya'da göçmen kökenli bireylere yönelik aşırı sağcı tehditlerin arttığına işaret ediyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, tüm vatandaşların eşit haklara sahip olduğunu ve hoşgörüsüzlüğe izin verilmeyeceğini vurgulayarak, aşırı sağcılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti.

Dortmund'daki Anadolu Camii'ne yapılan kundaklama girişimi de benzer bir nefret suçu örneği olarak öne çıkıyor. Polis, olaya hızla müdahale ederek şüpheliyi yakaladı. Bu tür olaylar, Almanya'da yaşayan Müslüman topluluğuna yönelik artan tehdit ve saldırıların altını çiziyor.

Geri Dön 20 Şubat 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN