Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Temmuz 2024 Pazartesi

İltica başvuruları azaldı ama Almanya yine de lider

Almanya'da iltica başvuruları, yılın ilk altı ayında önemli ölçüde azalsa da, ülke AB içinde iltica başvurularında birinciliğini koruyor.

Almanya’da iltica başvuruları bu yılın ilk altı ayında önemli ölçüde azaldı. Avrupa Birliği İltica Ajansı'nın (EUAA) verilerine göre, 2023’ün ilk yarısına kıyasla Almanya’ya yapılan iltica başvuruları yüzde 20 azalarak 115 bin 682 oldu. Ancak yine de iltica başvurularında AB içinde birinciliğini koruyor. Başvuruların yüzde 29'unu Suriyeliler, yüzde 18'ini Afganlar ve yüzde 10'unu Türkler oluşturuyor. AB, Norveç ve İsviçre’de toplam sığınma başvuruları ise 499 bin 470 ile sabit kaldı. 

EUAA raporuna göre, Tunus ve Mısır ile yapılan göç anlaşmalarına rağmen, bir önceki yılın ilk yarısına kıyasla başvurular yüzde 2 oranında düştü. 2023 yılında AB, İsviçre ve Norveç’te toplam 1,14 milyon sığınma başvurusu yapıldı, bu 2016'dan bu yana en yüksek sayı oldu.

Başvuruların yaklaşık üçte biri, yani 351 bini Almanya’ya yapıldı. Nisan ayında Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, daha tutarlı bir iltica politikasının ilk başarılarını gördüğünü belirtti. Faeser, geçen yıl ekim ayından bu yana sınır kontrolleri sırasında yüzlerce kaçakçının tutuklandığını ve 17 binden fazla izinsiz girişin engellendiğini açıkladı.

İspanya’da yılın ilk altı ayında iltica başvuruları yüzde 2 artarak 87 bin 700'e çıktı. İtalya’da ocak-temmuz arasında 81 bin 108 ile yüzde 32 artış görüldü. Fransa’da 77 bin 474 ve Yunanistan’da ise 29 bin 776 başvuru yapıldı, bu Yunanistan için yüzde 77'lik bir artış anlamına geliyor.

Geri Dön 08 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN