Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

İlk ödeme kartı bilançosu

Thüringen'de, 1 Aralık 2023'te ödeme kartı uygulamasının başlamasından sonra, dört ay sonunda, bölgedeki 400 mülteciden 56'sı ülkeyi terk etti, 43'ü ise iş buldu.

Almanya'nın Thüringen eyaletine bağlı Eichsfeld bölgesi, 1 Aralık'tan itibaren mültecilere yönelik ödeme kartı uygulamasını başlatan ilk yer oldu. Dört ayın sonunda yapılan değerlendirmede, bölgedeki yaklaşık 400 mülteciden 56'sının ülkeyi terk ettiği, 43'ünün ise iş bulduğu belirlendi. İş bulan mülteciler, yeterli gelir elde ettikleri için artık ne maddi yardım alıyor ne de konaklama hizmetlerinden faydalanıyor. Bu durumun, mültecilerin kendi ayakları üzerinde durmalarını ve topluma entegrasyonlarını teşvik edeceği düşünülüyor.

Eski kaymakam: Mültecilerin hayatları üzerinde sorumluluk almalarını sağlıyor

Eichsfeld Kaymakamı Werner Henning, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ödeme kartı uygulamasının büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Henning, "Almanya'da kalıcı olarak kalmak isteyenlerin iş dünyasına girmeleri gerektiği mesajını veriyoruz. Ödeme kartı, mültecilerin kendi hayatları üzerinde daha fazla sorumluluk almalarını teşvik ediyor," dedi. Ayrıca, bu uygulamanın Almanya'daki sosyal yardımların kötüye kullanılmasını tartışmaya açtığını ve mültecilerin çalışarak topluma entegre olmalarını desteklediğini belirtti.

Henning, mültecilerin kabul edilmesinin sadece kota koymakla çözülemeyeceğini, çalışanların maaşlarının geçimlerine yetmediği durumlarda resmi kurumların aradaki açığı kapatacağını söyledi. Ayrıca, çalışmayanların ödeme kartını kabul etmek zorunda olduğunu, bu yaklaşımla mültecilerin çalışma yoluyla entegrasyonunda iyi bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN