Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Şubat 2024 Cuma

İki kişiden biri internette şiddete maruz kalıyor

Yapılan araştırmalara göre, Almanya'da her iki kişiden biri, internet üzerinden şiddete maruz kalıyor.

Almanya'da yapılan bir araştırma, internet kullanıcılarının yarısının sosyal ağlardaki cinsel taciz ve nefret nedeniyle internet kullanımını kısıtladığını gösterdi. Özellikle genç kadınlar cinsel saldırıya uğrarken, göçmen geçmişi olanlar ve eşcinseller şiddet tehditleri ve hakaretlere daha sık maruz kaldı. "Gürültülü nefret - sessiz geri çekilme" başlıklı çalışma, 16 yaş ve üzeri 3 bin internet kullanıcısıyla yapılan ankete dayanıyor ve katılımcıların yarısının internette hakarete uğradığını, yüzde 25'inin fiziksel, yüzde 13'ünün ise cinsel şiddetle karşılaştığını ortaya koyuyor.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 57'si siyasi görüşlerini korku nedeniyle daha az ifade ederken, yüzde 55'i tartışmalara daha az katıldığını ve yüzde 53'ü paylaşımlarında daha dikkatli olduğunu belirtti. Çoğunluk, sosyal medya platformlarının daha fazla sorumluluk alması ve çevrim içi nefretin yol açtığı zararların mali sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini düşünüyor.

Federal Aile Bakanı Lisa Paus, internetteki nefret söylemini önlemek için çalışacaklarını açıkladı. Bakan Paus, yetkililerin kuralları daha iyi uygulaması ve mağdurlara yardım edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Dijital Hizmetler Yasası'nın, yasa dışı içeriklerin daha hızlı kaldırılmasını amaçladığını ve Almanya'nın ulusal mevzuat üzerinde çalıştığını belirtti.

Geri Dön 16 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN