Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Mayıs 2024 Cuma

İki kadından biri çok az kazanıyor

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre; her iki kadından biri ve her üç erkekten biri, 45 yıl çalıştıktan sonra, 1.400 avronun üzerinde emekli maaşı almaya yetecek gelir elde edemiyor.

İki kadından biri çok az kazanıyor

Federal Meclis Üyesi Sahra Wagenknecht'in RND'ye verdiği bilgilere göre, 1.400 avro üzerinde bir emekli maaşı alabilmek için, kişinin 45 yıl boyunca brüt olarak ayda en az 3 bin 401 avro kazanması gerekiyor. Almanya'daki 22 milyon tam zamanlı çalışandan yaklaşık 10 milyonu bu maaş düzeyine ulaşamıyor. Bu durum, 7,6 milyon tam zamanlı çalışan kadından 3,6 milyonunu ve 14,8 milyon tam zamanlı çalışan erkekten 6 milyonunu etkiliyor.

Net emekli maaşını ayda 1.600 avro yapabilmek için ise, kişilerin 45 yıl boyunca ortalama 3 bin 887 avro kazanmaları gerekmekte. Bu hesaplamalar, yarı zamanlı çalışma veya çocuk bakımı ve işsizlik gibi nedenlerle çalışılmayan dönemleri içermiyor.

Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Kerstin Griese, emekli maaşının gerçek miktarının, sigorta geçmişinin tamamlanmasıyla belirleneceğini belirtti. Griese, "Bir yıldaki sosyal sigorta primine tabi ücretler, yaşlılıkta gelir durumunu belirlemek için yeterli değil; çünkü kazançlar zamanla artabilir ve yaşlılıkta tek gelir kaynağı devlet emekliliği olmak zorunda değildir" dedi.

Geri Dön 10 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN