Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Mart 2024 Cuma

Ifo: Fazladan çalışmaya değmiyor

Almanya'da Bürgergeld tartışmaları sürerken, Ifo Enstitüsü ekonomistleri, daha fazla çalışmanın maddi olarak cazip olmadığını vurguladı.

Almanya'da, Hartz IV sosyal yardım sisteminin yerine getirilen Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) etrafında tartışmalar devam ediyor. Birlik partileri, iktidara gelmeleri durumunda Bürgergeld'i kaldırma ve çalışmayı reddedenlere yapılan sosyal yardımları kesme sözü verdi. Bu tartışmalara Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) da dahil oldu, ve uzmanlar, konunun sadece Bürgergeld olmadığını, aynı zamanda gelir arttıkça azalan çeşitli sosyal yardımların birleşimine odaklanması gerektiğini vurguladı. 

Ifo Enstitüsü'nden Ekonomist Prof. Dr. Ronnie Schöb, mevcut sistemde daha fazla çalışmanın, daha az çalışmakla kıyaslandığında çoğu zaman maddi olarak cazip olmadığını belirtti. Çünkü, örneğin çalışan fakat yine de Vatandaşlık Parası veya konut yardımı gibi devlet desteklerinden yararlanan kişiler, daha fazla çalıştıklarında bu yardımlarda kesintiye uğrayabiliyor ve dolayısıyla net gelirleri düşebiliyor.

FDP Meclis Grubu İşgücü Piyasası ve Sosyal Politika Sözcüsü Pascal Kober, gelir artışı sonucu sosyal yardımlardaki azalmanın çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğine dair somut bir örnek sundu. Kober, aylık 1000 avro kazanan bir kişinin yüzde 50 daha fazla çalışması durumunda, ekstra kazancının büyük bir kısmının sosyal yardım kesintileri nedeniyle elinden gideceğini, böylece bu kişinin eline sadece 84 avro kalacağını ifade etti. Bu durum, işçi ve vasıflı işçi sıkıntısı göz önünde bulundurulduğunda, işgücü piyasasında önemli bir eksikliğe neden olabilecek bir sorun olarak görülüyor. Bu bağlamda, daha fazla çalışmanın maddi olarak cazip olmaması, işgücü piyasasındaki boşlukların artmasına neden olabilir ve bu da genel olarak ekonomik etkiler yaratır.

Geri Dön 22 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN