Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Ocak 2024 Çarşamba

Hükûmet kemer sıkma paketini açıkladı

Almanya'da federal hükûmet, 2024 yılında federal bütçe üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla kemer sıkma tedbirlerine yeşil ışık yaktı.

Hükûmet kemer sıkma paketini açıkladı

Bu kapsamda, 1 Mayıs'tan itibaren hava yolculuğu daha pahalı olacak. Bilet vergisinin neredeyse beşte bir oranında artması bekleniyor. Uçuş mesafesine bağlı olarak yolcu başına 15,53 ile 70,83 avro arasında değişecek bilet vergisi Alman havalimanlarından kalkan tüm yolcuları etkileyecek. Hükûmet, hava trafik vergisi kanununda yapılacak değişiklikle birlikte, 445 milyon avroluk ek gelir elde etmeyi bekliyor. Gelirin önümüzdeki yıllarda 625 milyon avroya çıkması planlanıyor.

Tartışmalı tarımsal sübvansiyonların kesilmesi kararı

Diğer taraftan, çiftçilere yönelik son derece tartışmalı sübvansiyon kesintilerini de hayata geçirecek. Tarımsal motorine uygulanan vergi indirimi kademeli olarak kaldırılacak.

Şimdiye kadar çiftçiler, tarımsal motorin için litre başına 21,48 sentlik bir geri ödeme alabiliyorlardı. Ancak hükümet tarım araçlarına yönelik akaryakıt desteği (Agrardiesel) birkaç yıl içinde aşamalı olarak kaldırılacak. 2024 yılında akaryakıt desteği yüzde 40 oranında azaltılacak. 2025 ve 2026’da da yüzde 30'luk bir indirim daha yapılacak ve böylece 2026'da tüketilen miktarlar için artık herhangi bir sübvansiyon olmayacak.

Maliye Bakanı, 2025'te 142 milyon avro, 2026'da 285 milyon avro, 2027'de ise 419 milyon avro ek gelir bekliyor. Vergi indirimin tamamen kaldırılması halinde, ek gelirin 2028'den itibaren yaklaşık 453 milyon avroya ulaşması hesaplanıyor.

Bürgergeld'e makas

Kabine ayrıca Bürgergeld şartlarının sıkılaştırılmasına da yeşil ışık yaktı. Bürgergeld alıp, İş Ajansı’nın önerdiği işlerin reddenleri, en fazla 2 ay süreyle aldığı yardımın tamamen kesilmesine karar verildi. Bürgergeld'e ilişkin planlanan düzenlemeyle, 150 milyonu federal hükûmete ve 20 milyonu belediyelere olmak üzere yılda yaklaşık 170 milyon avro tasarruf sağlanması bekleniyor.

Bürgergeld'in tamamen kesilmesi durumunda bile, barınma ve ısınma giderleri ödenmeye devam edecek ancak, aylık 75 avroluk harçlık (Bürgergeldbonus) kesilecek. İleri eğitim de (Weiterbildung) ayda 150 avroyla desteklenmeye devam edecek.

Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun 2024 bütçesini 18 Ocak'ta görüşmesi, Federal Meclis ve Federal Konsey'de (2 Şubat oturumunda) karara bağlanması hedefleniyor. O zamana kadar geçici bütçe yönetimi uygulanacak.

Kemer sıkmaya tepki yağdı

Hükümetin bu tasarruf tedbirleri, özellikle çiftçiler ve sosyal yardım alanlardan tepki çekti. Çiftçiler, tarımsal motorine uygulanan vergi indiriminin kaldırılmasının, tarım sektörünü olumsuz etkileyeceğini savunuyor. Sosyal yardım alanlardan bazıları ise, Bürgergeld'in sıkılaştırılmasının, yoksulları daha da zor durumda bırakacağını söylüyor.

Geri Dön 10 Ocak 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN