Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Ekim 2023 Çarşamba

Hizmet sektörü 100 bin çalışanını kaybetti

Almanya'da hizmet sektöründe 100 bin personel eksik olduğu bildirildi. Özellikle konaklama sektöründe çalışan sayısı pandemiyle birlikte ciddi biçimde azaldı.

Almanya'da korona salgını, hizmet sektöründe ciddi bir personel açığına yol açtı ve bu sorun artarak devam ediyor.

Hans Böckler Vakfı'nın yürüttüğü bir araştırmaya göre, pandemi öncesi döneme kıyasla şu anda yaklaşık 100 bin kişi daha az, yani hizmet sektörü toplamda 100 bin eksik personel ile çalışıyor. Bu durum, özellikle restoranlar, barlar ve oteller gibi sektörlerde çalışanlar için daha iyi çalışma koşulları ve cazip tekliflerin gerekliliğini ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre, konaklama sektöründe çalışan sayısı 2020 ve 2021'de önemli ölçüde düştü. 2019'da bu sektörde 2,1 milyon kişi çalışırken, pandemi sırasında bu sayı, 330 bin kişilik bir düşüşle 1,8 milyona geriledi. Salgın döneminde, karantinalar ve işletmelerin kapanması nedeniyle birçok kişi gastronomi ve konaklama sektöründen ayrıldı ve birçoğu perakende veya lojistik gibi başka sektörlere geçti. Bu durum, yerine taşeron ve minijob çalışanların istihdam edilmesine neden oldu. Ayrıca, meslek eğitimi alan öğrenci sayısı da pandemi döneminde yüzde 22 düştü, bu da kaybedilen personelin yakın gelecekte yerine konmasının zor olduğu anlamına geliyor.

Bu sektörde çalışanların ortalama aylık brüt geliri, bölgeden bölgeye değişmekle birlikte yaklaşık 2 bin 300 avro (Mecklenburg-Vorpommern'de 2 bin 76 avro ve Bavyera'da 2 bin 622 avro) civarında. Ancak çalışanların neredeyse yarısı (yüzde 48), sosyal güvenceye sahip olmadan minijob, taşeron, geçici veya kaçak çalışma gibi istihdam biçimlerinde çalışıyor; yalnızca yüzde 52'si sosyal güvenlik primlerine tabi olarak istihdam ediliyor.

Geri Dön 18 Ekim 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN