Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mayıs 2024 Salı

Hessen'de otobüs şoförleri greve gidecek

Özel otobüs şirketlerinde çalışanlar greve gidecek. Hessen genelinde 29 Mayıs Çarşamba günü (yarın) otobüs ulaşımında aksamalar yaşanacak. 

Hessen'de otobüs şoförleri greve gidecek

Ver.di sendikası bir kez daha uyarı grevi çağrısında bulundu. Daha önce 17, 21 ve 22 Mayıs'ta da grev çağrıları yapılmıştı. Ver.di Müzakerecisi Jochen Koppel, "Tahkim öncesi taleplerimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz" dedi. Tahkimin haziran başında başlaması planlanıyor, ancak kesin tarih henüz belirlenmedi. Anlaşmaya göre, önümüzdeki cuma gününe kadar eşit temsile sahip bir tahkim komisyonu kurulması gerekiyor. Her iki taraf da bağımsız bir hakem atayabilir.

Şirket müzakerecisi tepkili

Grevler yarın sabaha karşı 03.30'da başlayacak ve perşembe gecesi vardiyanın sonuna kadar sürecek. Hessen Eyaleti Otobüs Şirketleri Birliği Müzakerecisi Volker Tuchan, tahkim süreci göz önüne alındığında grevin amacını sorgulayarak, "Toplu taşıma yolcularının bir kez daha etkilenmesini çok talihsiz buluyoruz" dedi.

Sendikanın talepleri

Ver.di, yaklaşık 6 bin çalışan için her biri yüzde 8,5'lik iki aşamalı maaş artışı, her çalışan için 3 bin avro enflasyon düzenlemesi ve ücretli mola talep ediyor. Hessen Eyaleti Otobüs Şirketleri Birliği ise talepleri 'finanse edilemez' bulup reddederek üç aşamada yüzde 9,3 zam teklif etti.

Geri Dön 28 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN