Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
18 Haziran 2024 Salı

Hessen'de öldürücü Afrika domuz vebası alarmı

Almanya'nın Hessen eyaletinde bir yaban domuzunda, ölümcül Afrika domuz vebası tespit edildi. Frankfurt ve çevresinde avlanma yasağı ilan edildi.

Hessen'de öldürücü Afrika domuz vebası alarmı

Almanya'nın Hessen eyaletinde, Groß-Gerau bölgesinde bir yaban domuzunda Afrika domuz vebası (Afrikanische Schweinepest) tespit edildi. Bu ölümcül virüs nedeniyle Frankfurt ve çevresinde genel bir avlanma yasağı ilan edildi.

Alman Avcılık Birliği Sözcüsü Torsten Reinwald, Rüsselsheim'in güneyinde bir domuzdan alınan numunede testin pozitif çıktığını belirtti. Hessen Çevre ve Tarım Bakanlığı, bu sonucu Federal Hayvan Sağlığı Araştırma Enstitüsü'nün de doğruladığını açıkladı. Bakanlık, 15 kilometrelik bir alanda genel avlanma yasağı ilan etti ve bir koordinasyon grubu ile hayvan hastalıkları ekibi kurdu.

Avlanma yasağı Groß-Gerau'nun yanı sıra Main-Taunus bölgesi, Darmstadt-Dieburg ve Offenbach ilçeleri ile Frankfurt am Main ve Wiesbaden şehirlerini kapsıyor.

Afrika domuz vebası nedir?

Afrika domuz vebası, evcil ve yabani domuzlarda görülen, tedavisi olmayan ve neredeyse her zaman ölümcül olan bulaşıcı bir hastalık. Domuzları aşı ile koruma imkanı yoktur. Hastalık, doğrudan hayvandan hayvana veya giysi, ayakkabı ve yiyecek gibi eşyalar aracılığıyla dolaylı olarak bulaşabilir. İnsanlar veya diğer hayvan türleri için bulaşıcı veya tehlikeli değildir.

Reinwald, virüsün muhtemelen sosis atığı yoluyla insanlar tarafından yayıldığından şüphelenildiğini söyledi. Vatandaşlardan, anormal davranışlar sergileyen veya ölen yaban domuzlarını derhal polise bildirmeleri istendi.

Geri Dön 18 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN