Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Nisan 2024 Çarşamba

Hessen’de ilk evini alacaklara destek

Almanya'nın Hessen eyaleti, ilk evini alacak veya inşa edecek vatandaşlara yönelik yeni bir destek programı olan Hessengeld'i duyurdu.

Hessen’de ilk evini alacaklara destek

Hessen Başbakanı Boris Rhein'in açıklamalarına göre, bu destek programı, artan inşaat maliyetleri ve faiz oranları göz önünde bulundurularak, ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmayı amaçlıyor.

Destek nasıl verilecek?

2025 Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan bu destekten, evin sahibi en fazla iki alıcı faydalanabilecek. Yetişkin başına 10 bin avro, 18 yaşın altındaki çocuk başına ise 5 bin avro olmak üzere yıllık 10 taksit şeklinde ödeme yapılacak. Örneğin, iki çocuklu dört kişilik bir aile için toplam 30 bin avro destek sağlanacak.

Yeşiller, AfD ve FDP'den eleştiriler

Hessen Parlamentosu'ndaki Yeşiller Partisi, Hessengeld'in çok pahalı olduğunu ve uygun fiyatlı yaşam alanı yaratılmasına yönelik etkisinin sınırlı olduğunu belirtti. AfD ise, adımın doğru yönde olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade ederek, emlak devir vergisinin kaldırılması çağrısında bulundu. FDP, düşük ev sahipliği oranı nedeniyle projeyi memnuniyetle karşıladığını, ancak finansman bürokrasisinin karmaşıklığına dikkat çekti.

İnşaat sanayicileri: Sadece küçük bir adım

Hessen-Thüringen İnşaat Sanayicileri Birliği, Hessengeld'i memnuniyetle karşıladı ancak bunu konut inşaatındaki zor durumda sadece küçük bir adım olarak nitelendirdi. Birlik, inşaat maliyetlerinin düşürülmesi ve emlak devir vergisinin sıfıra indirilmesi çağrısında bulundu. Mülk sahipleri derneği Haus & Grund ise, ödemenin taksitler halinde yapılmasının sorun yaratabileceğini belirtti.

Hessengeld hakkında güncel bilgileri Hessen Maliye Bakanlığı'nın internet sitesi adresinde bulabilirsiniz.

Geri Dön 24 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN