Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Haziran 2024 Çarşamba

Her yerde kreş az, Thüringen ise çocuk…

Batı Almanya'da çocuk sayısı fazla, kreş ve eğitimci sıkıntısı varken, Thüringen'de durum tam tersi. 

Her yerde kreş az, Thüringen ise çocuk…

Eyalette öğretmen sayısına göre çok az çocuk var ve bu dengeyi sağlamak için milyonlarca avroluk bir yardım programı başlatılıyor. Kırmızı-kırmızı-yeşil eyalet hükûmeti ve CDU temsilcileri, aylarca süren müzakerelerin ardından kreş yasasında değişiklik yapılması konusunda anlaştı. Plan, 1-3 yaş arası çocukların bulunduğu gruplarda personel oranını arttırmayı ve 3 yaş üstü çocuklar için bir öğretmenin en fazla 12 çocuğa bakmasını sağlamayı içeriyor. Bu düzenlemenin yıllık yaklaşık 140 milyon avro ek maliyet getirmesi bekleniyor.

"2010'dan bu yana en önemli reform"

CDU Eğitim Uzmanı Christian Tischner, planın eğitim kalitesinde önemli bir iyileşme sağlayacağını söyledi. Sol Parti Eğitim Uzmanı Daniel Reinhardt, bu anlaşmayı 2010'dan bu yana anaokullarına yönelik en önemli reform olarak nitelendirdi. Yeşiller Partisi Eğitim Uzmanı Astrid Rothe-Beinlich ise, parlamento dışı baskının uzlaşmaya katkıda bulunduğunu belirtti.

Neden acele ediliyor?

Thüringen'de çocuk sayısı düşüyor. Eyalet İstatistik Dairesi'ne göre, geçen yıl Thüringen'de 13 bin bebek doğdu ve bu 1995'ten bu yana en düşük sayı. Erfurt'taki bir kreş, eğitimcilerin işten çıkarılmasını önlemek için eBay'de ilan vermek zorunda kaldı.

Bertelsmann Vakfı'nın tahminine göre, Thüringen, önümüzdeki 15 yıl içinde nüfusu en fazla azalacak eyaletlerden biri olacak. 2020-2040 yılları arasında nüfusun 230 bin kişi (yüzde 10,9) azalması bekleniyor. Bazı ilçeler ise her beş vatandaştan birini kaybedecek.

Eyaletteki bu demografik değişim, Thüringen'deki eğitim politikalarını ve kreş hizmetlerini yeniden şekillendirmeye yönelik adımları zorunlu kılıyor.

Geri Dön 05 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN