Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Mart 2024 Salı

Her üç Almandan ikisi gelecek kaygısı yaşıyor

Almanya'da Ukrayna Savaşı'nın ardından baş gösteren enerji fiyatlarındaki artış ve kötüleşen ekonomik koşullar, vatandaşlar üzerinde derin bir endişe yarattı.

Schufa tarafından yapılan ve Welt am Sonntag gazetesinde yer alan bir kamuoyu araştırması, Alman halkının ciddi bir gelecek kaygısı taşıdığını gözler önüne serdi. Araştırma sonuçları, Almanların neredeyse üçte ikisinin endişe içinde olduğunu, her on kişiden birinin ise 'çok büyük korku' yaşadığını ortaya koydu. Son iki yılda bu oranlar hiçbir zaman yüzde 60'ın altına düşmedi.

2022'nin ekim ayında yapılan bir başka araştırmada ise, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte enerji fiyatlarının artışının vatandaşlarda ciddi bir korku oluşturduğu belirlenmişti. En yüksek kaygının ölçüldüğü bu dönemde katılımcıların dörtte üçü, enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle kışı nasıl geçirecekleri konusunda büyük endişeler taşıdıklarını ifade etmişti.

Gelecek kaygısı, özellikle düşük gelirli gruplar arasında daha belirgin bir şekilde kendini gösteriyor. Araştırmaya katılanların yüzde 70'i, genel olarak zamlar, özellikle elektrik ve benzin fiyatlarındaki potansiyel artışların endişe kaynağı olduğunu belirtti. Bu durum, Almanya'nın enerji krizinden etkilenen ve ekonomik baskı altında olan kesimlerini daha da zor durumda bırakıyor.

Schufa Genel Müdürü Ole Schröder'in belirttiği gibi, bu endişeler vatandaşların tüketim davranışlarını da etkiliyor. Araştırmaya katılanların büyük çoğunluğu harcamalarını azalttığını, enerji giderlerini kısmaya çalıştığını ve seyahat planlarını iptal ettiğini ifade ediyor. Bu, enerji fiyatlarındaki artışların sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik etkilerinin de olduğunu gösteriyor.

Geri Dön 19 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN