Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Her beş kadından biri biyolojik anne değil

Almanya'da, biyolojik olarak çocuğu olmayan kadınların oranının yüzde 20 olduğu tespit edildi. 

Almanya'da 15-75 yaş arası toplam 20,3 milyon anne var. Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, bu yaş grubundaki kadınların yüzde 64'ü (yaklaşık 13 milyon kadın) en az bir çocuğa sahip. Bu annelerin yüzde 33'ü (6,6 milyon kadın) bir çocuk, yüzde 47'si (9,4 milyon kadın) iki çocuk ve yüzde 21'i (4,2 milyon kadın) ise üç veya daha fazla çocuğa sahip.

Almanya'da her beş kadından biri (yüzde 20) biyolojik olarak çocuksuz. Ülke genelinde en yüksek çocuksuz kadın oranları Hamburg'da (yüzde 29), Orta Frankonya'da (yüzde 25) ve Berlin'de (yüzde 24) görüldü. Doğu Almanya'daki kadınların anne olma oranı Batı Almanya'ya kıyasla daha yüksek olmasına rağmen, birden fazla çocuk sahibi olma oranları daha düşük.

Raporda, analiz edilen verilerin yalnızca biyolojik çocukları kapsadığı, evlat edinme veya koruyucu aile durumlarının dikkate alınmadığı belirtiliyor. Ayrıca, çocukların anneleriyle aynı evde yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın sayıldığı ifade edildi.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN