Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
19 Temmuz 2023 Çarşamba

Her 3 kişiden biri yüksek tansiyon hastası

Robert Koch Enstitüsü, Almanya'da her üç kişiden birinin yüksek tansiyon hastası olduğunu ortaya koyan bir araştırma yayımladı. Ülkede 20 ila 30 milyon kişinin yüksek tansiyon hastası olduğu tahmin ediliyor.

Almanya'da her üç kişiden birinin yüksek tansiyon hastası. Yüksek tansiyon, sedentaryen yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme gibi faktörlerle birlikte artış gösteriyor. Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) verilerine göre; Almanya'da 20 ila 30 milyon kişinin yüksek tansiyon hastası olduğu tahmin ediliyor. Bu da nüfusun yaklaşık üçte birine denk geliyor.

Verileri değerlendiren uzmanlar, erken teşhis için düzenli olarak tansiyon ölçümü yapılmasının önemine dikkat çekti. Yüksek tansiyonun belirtileri arasında baş ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, yüzde kızarma, halsizlik, burun kanaması ve kulak çınlaması bulunuyor. Hastalığın kontrol altında tutulması için fiziksel aktivitelerin artırılması, işlenmiş ve hazır gıdalardan kaçınılması öneriliyor. Ayrıca alkol ve sigaradan uzak durmak, kilo kontrolü yapmak da yüksek tansiyondan korunmak için önemli. Sağlıklı gıdaların, özellikle yeşil yapraklı sebzeler, fındık, fasulye, muz, süt ve yoğurt gibi ürünlerin tüketimi, kan basıncının kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor.

Yüksek tansiyon, kan damarlarında artan basınçla ortaya çıkar ve hareketsizlik, fazla tuz tüketimi, obezite, stres, alkol ve sigara gibi faktörler tarafından tetiklenebilir.

Geri Dön 19 Temmuz 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN