Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Eylül 2023 Perşembe

Hekimler uyardı: Geçen yıldan daha kötü bir ilaç krizi yaşanabilir

Almanya'da ilaç sıkıntısı sonbahar ve kış aylarında artarak devam ediyor. Hekimler, geçen yıldan daha kötü bir ilaç kıtlığı yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu.

Hekimler uyardı: Geçen yıldan daha kötü bir ilaç krizi yaşanabilir

Almanya Çocuk Doktorları Birliği (BVKJ) Sözcüsü Jakob Maske, "Bu yıl daha da kötü bir ilaç darboğazı bekliyoruz" diyor.

Antibiyotikler, ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, kortizonlu ilaçlar ve aşılar gibi ilaçlarda ciddi eksiklikler yaşanıyor. Jakob Maske, ilaç tedarikinin önceki yıla göre düzelmediğini ve ebeveynlerin doğru ilacı bulmak için hala birçok eczaneyi aramak zorunda kaldığını belirtiyor.

Yataklı tedavilerde de durum aynı. Alman Hastane Eczacıları Birliği Genel Müdürü Christopher Jürgens, bazı önemli ilaçların temininin 2025 ortasına kadar mümkün olmayacağını söylüyor. Bu nedenle hastaneler ilaç kullanımını dikkatlice gözden geçirmek zorunda kalabilirler.

Uzmanlar, enfeksiyonların artması nedeniyle sonbaharda ilaç ihtiyacının arttığına dikkat çekiyor ve ebeveynlere ilaç stoku yapmamalarını öneriyorlar. Maske, ilaçların sadece doktor reçetesiyle alınması gerektiğini vurguluyor ve kronik hastalıkları olanların özellikle mağdur olabileceğini söylüyor.

Alman Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü (BfArM), antibiyotiklerle ilgili tedarik sorunlarının artan talepten kaynaklandığını belirtiyor. BfArM, şu anda 510 ilacın tedarik darboğazı listesinde olduğunu ifade ediyor.

Almanya'da ilaç tedarikinde yaşanan sorunları çözmeye yönelik olarak "Patent dışı ilaçlarda teslimat darboğazlarıyla mücadele ve çocuk ilaçlarının tedarikini iyileştirme yasası (ALBVVG)" adı verilen bir yasa çıkarıldı. Ancak doktorlar, bu yasanın sorunları tamamen ortadan kaldırmadığını ve acil bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

Geri Dön 07 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN