Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mart 2024 Perşembe

Havacılıkta peş peşe grevler

Lufthansa ile Ver.di sendikası arasındaki toplu pazarlıkların 6'ncı turu öncesinde yapılan peş peşe uyarı grevleri, uçuşlarda ciddi aksamalara neden oldu.

Havacılıkta peş peşe grevler

Almanya'da, Lufthansa kabin memurlarının iki günlük grevinin ardından, Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) 25 bin havacılık güvenlik personelini Karlsruhe/Baden Baden, Köln, Berlin, Hamburg ve Stuttgart havalimanlarında greve çağırdı. Sendika, işveren tarafından sunulan teklifin yetersiz olduğunu belirterek, gelecekte daha fazla grev olabileceğinin sinyalini verdi. Toplu sözleşme müzakerelerinin altıncı turu 19 Mart'ta yapılacak.

Ver.di, Lufthansa'nın sorumsuz davranışlarına işaret ederek, yolcuların yakında yeniden grevden etkilenebileceğini belirtti ve bunun önlenmesinin Lufthansa'nın elinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ver.di sendikası güvenlik personelini 15 Mart Cuma günü Hannover, Dortmund, Weeze, Dresden ve Leipzig'deki beş havaalanında uyarı grevine çağırdı. Hannover Havalimanı, grev nedeniyle 15 Mart'ta sabah saatlerinde kalkış yapılamayacağını duyurdu.

Bu grevlerin sonucunda, Lufthansa'nın Frankfurt ve Münih'teki uçuşlarında önemli aksamalar yaşandı ve grevden 120 bin yolcunun etkilendiği bildirildi. Sendika, Lufthansa'dan yüzde 15 zam ve 3 bin avro enflasyon telafi ikramiyesi talep ediyor.

Geri Dön 14 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN