Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Şubat 2024 Perşembe

Hastaneler iflas eşiğinde: Milyarlarca açık var

Almanya'da, artan maliyetler sebebiyle onlarca hastane iflas riskiyle karşı karşıya.

Alman Hastaneler Birliği (DKG), 2023 yılında Almanya'daki hastanelerin artan maliyetler sebebiyle ciddi bir iflas riski altında olduğuna dair uyarılarını yineledi. DKG Başkanı Gerald Gass, Rheinische Post'a verdiği demeçte, 2022'nin sonundan itibaren 40'tan fazla kliniğin iflas başvurusunda bulunduğunu ve ocak ayında altı yeni vakaya daha şahit olduklarını belirtti. Gass, durumun önceki yıla göre daha da kötüleştiğini ve toplamda 80 kliniğin iflas riski altında olduğunu ifade etti. Bu durumun hem çalışanlar hem de hastalar için ciddi sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Gass: Klinikler 8,5 milyar avroluk açıkla karşı karşıya

Gass, enerji yardımlarına rağmen kliniklerin 8,5 milyar avroluk bir açıkla karşı karşıya kaldığını, mart ayından itibaren bu açığın her ay 700 milyon avro artacağını açıkladı. Bu artışın, personel maliyetlerindeki yeni tarife artışlarından kaynaklanacağını belirtti. Hastanelerin durumu iyileştirmek için rezervlerini tükettiğini, borçlandığını ya da iflas başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Özellikle kadın doğum, çocuk ve acil servisler risk altında

DKG Başkanı, SPD'li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın reform planlarını eleştirerek, enflasyon tazminatının reddedilmesi durumunda eyaletlere Hastane Şeffaflığı Yasası'nı kabul etmemeleri çağrısında bulundu. Gass, Lauterbach'ın planlarının yerine getirilmesi hâlinde, hastanelerin zorlu yeniden yapılanma çalışmaları yapması gerekeceğini, bu durumun personel azaltmak, lokasyonları ve departmanları kapatmak anlamına geldiğini ifade etti. Özellikle kadın doğum, çocuk servisleri ve acil servislerin kapatılacağına dikkat çekti.

Sigorta şirketleri: Gereksiz panik propagandası

Buna karşın büyük sağlık sigortası şirketleri, Hastaneler Birliği'ni gereksiz panik propagandası yapmakla suçladı. Sağlık sigortası şirketleri, iflas sürecinde olan hastanelerin sayısının beklenenden az olduğunu ve her iflas işleminin mutlaka kapatma anlamına gelmediğini belirtti. Aynı zamanda, hastane ortamında yapısal reformların gerekli olduğunu vurgulayarak, daha fazla konsantrasyon, uzmanlaşma ve ayakta tedavi bakımına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Randevu almak giderek zorlaşıyor

Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Doktorları Birliği (KVV) Başkanı Andreas Gassen ise, 2024'ün uzun beklemelerin yılı olacağı konusunda uyardı. Şu anda iki hastadan birinin hemen randevu aldığını, ancak durumun değişmesi hâlinde beklemenin artacağını ifade etti. Gassen, artan personel yetersizliği ve muayenehanelerdeki mali kaynak sıkıntısına dikkat çekerek, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı eleştirdi ve sağlık sistemine yapısal reformların şart olduğunu vurguladı.

Geri Dön 22 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN