Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Eylül 2023 Salı

Haftada 4 gün çalışma denenecek

Almanya'da haftada 4 günlük çalışma modeline yönelik bir pilot proje başlatılıyor. Proje, 1 Şubat'ta başlayacak ve 6 ay sürecek. Bu sürede işçilerin maaşından kesinti olamayacak.

Haftada 4 gün çalışma denenecek

Şirketler, 1 Şubat itibarıyla 6 aylık bir süre boyunca çalışma saatlerini 5 günden 4 güne düşürecekler, ancak çalışanların maaşlarında değişiklik yapmayacaklar.

Bu proje, daha önce ABD, Avustralya, İzlanda ve Büyük Britanya'da başarılı bir şekilde uygulanmıştı. Şimdi Almanya'da da şirketler tarafından test edilecek. Proje ile ilgili konuşan Jan Bühren, amacın çalışma saatlerini azaltmak ve aynı maaşı korumak olduğunu belirtti. Bu haftada 4 gün çalışma modeli, "100-80-100 ilkesi"ne dayanıyor, yani yüzde 100 maaş, yüzde 80 çalışma süresi ve yüzde 100 performans anlamına geliyor.

İngiltere'deki pilot uygulamada çoğu şirket, sadece pazartesiden perşembeye kadar çalışmayı tercih etti. Hangi 4 günün çalışma günü olacağı şirketlere bağlı.

50'den fazla farklı sektörden ve büyüklükten firmanın bu araştırmaya katılması bekleniyor. İşverenler, Perşembe'den itibaren altı aylık pilot projeye başvurabilecekler. Bu projenin uygulanması Şubat-Ağustos 2024 arasında gerçekleşecek ve Münster Üniversitesi tarafından bilimsel olarak desteklenecek.

Hans Böckler Vakfı tarafından yapılan bir ankete göre, çalışanların yüzde 73'ü, aynı maaşı alarak haftada dört gün çalışma modelini desteklediklerini ifade etti.

Alman Metal İşçileri Sendikası (IG Metall), haftada 4 gün çalışma modeline geçilmesini talep ediyor, ancak işverenler bu talebi reddediyorlar. İşverenler, haftalık çalışma saatlerinin 32 saate düşürülmesi talebinin saat ücretlerinde yüzde 8,6'lık bir artışa yol açacağını ve toplamda yüzde 17,1'lik bir artışa denk geleceğini belirtiyorlar.

Almanya'nın en büyük sendikası IG Metall, uygulamanın hayata geçmesi halinde iş ve aile hayatını dengeleyemeyen birçok kişinin tam zamanlı çalışmaya döneceğini ve bu durumun Alman ekonomisine faydalı olacağını savunuyor.

Geri Dön 19 Eylül 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN