Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mayıs 2024 Pazartesi

Habeck: İsrail Gazze'de sınırı aştı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, İsrail'i Gazze'deki eylemleriyle uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı. 

Berlin'de "Demokrasi Şenliği" etkinliğinde konuşan Habeck, vatandaşların sorularını yanıtladı. Bir katılımcının İsrail'e verilen askeri destekle ilgili sorusu üzerine Habeck, Alman hükûmetinin Refah'a yapılan saldırının yanlış olduğunu defalarca dile getirdiğini söyledi. İsrail'in uluslararası hukuka uyması gerektiğini vurgulayan Habeck, "Açlık, Filistin halkının çektiği acılar ve Gazze'deki saldırılar uluslararası hukukla bağdaşmıyor. İsrail orada sınırları aştı. Bunu yapmamalı." dedi.

Habeck, ayrıca Hamas'ın silahları bırakması durumunda savaşın hemen sona erebileceğini belirtti.

Refah'ta son durum

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e Refah'taki askeri operasyonlarını durdurma emri vermesinin ardından İsrail ordusu, Refah'ta yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırdı. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınında yaşayan Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Filistin Kızılayı, sağlık ekiplerinin kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda cenazeyi ve yaralıyı hastanelere taşıdığını bildirdi.

Görgü tanıkları, saldırının kamptaki birçok çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden olduğunu belirtti. Bu kamp, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor. Tanıklar, İsrail uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırdığını söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "İsrail savaş uçaklarının Refah'taki kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." açıklamasında bulundu.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasını, insani yardımları engellememesini ve BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesini kararlaştırmıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 35 binin üzerinde Filistinli öldü, 80 binden fazla kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu ve sivil altyapının da tahrip edildiği bildiriliyor.

Geri Dön 27 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN