Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Haziran 2024 Pazartesi

Güney Almanya'da sel: Yüz yılda bir görülüyor

Almanya'nın güneyinde etkili olan yağışlar, su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu. Yüzlerce kişi tahliye edilirken, ulaşım aksadı ve bir itfaiye hayatını kaybetti.

Almanya'nın güneyinde etkili olan sağanak yağışlar, Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde büyük sel felaketlerine neden oldu. Taşan nehir ve dereler nedeniyle itfaiye ve acil yardım ekipleri yoğun mesai yaptı. Teknik Yardım Ajansı (THW), afet bölgelerinde 1.800 personel görevlendirdi.

Yüz yılda bir görülen su seviyesine ulaşıldı

Bavyera'da cumartesi akşamı 10 belediye, Tuna Nehri ve kollarındaki su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle alarm durumuna geçti. Bölgede, yalnızca yüz yılda bir görülen su seviyelerine ulaşıldı. Pfaffenhofen an der Ilm'in kuzeyinde sel baskınları nedeniyle 140 kişi huzurevlerinden, nehir kıyısına yakın bölgelerde ise en az 100 kişi tahliye edildi.

Bir itfaiye görevlisi hayatını kaybetti

Sel felaketinde bir itfaiye görevlisi hayatını kaybetti. 42 yaşındaki görevli, bir aileye yardım ederken botun alabora olması sonucu yaşamını yitirdi ve dün sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı.

Hızlı tren tren raydan çıktı

Cumartesi akşamı Münih'ten Köln'e giden bir hızlı tren, Baden-Württemberg eyaletindeki Schwäbisch Gmünd yakınlarında toprak kayması sonucu raydan çıktı. Kazada yara almayan 185 yolcu tahliye edildi.

Deutsche Bahn: Sel bölgelerine seyahat etmeyin

Güney Almanya’daki fırtına nedeniyle demiryolu ulaşımı dün de ciddi şekilde aksadı. Deutsche Bahn, sel bölgelerine seyahat edilmemesini tavsiye etti. Uzak mesafe trenleri, Münih’e kuzeyden ve batıdan ulaşamıyor. Stuttgart, Nürnberg ve Münih’te gece için yolculara bekleme trenleri tahsis edildi. Deutsche Bahn, esneklik politikasına bugünü de dahil etti. Bilet alanlar yolculuklarını erteleyebilir.

Leintal'da tahliye hazırlıkları

Ostalbkreis bölgesindeki Abtsgmünd, Heuchlingen, Leinzell ve Täferrot kasabalarındaki insanlar tahliyeye hazırlanıyor. Leintal vadisindeki sakinlerin kimlik belgelerini, sağlık belgelerini, gerekli ilaçlarını, en az 48 saatlik eşyalarını, hijyen malzemelerini ve cep telefonlarını hazırlamaları istendi. Acil barınaklar hazırlandı.

Reichertshofen'de baraj çöktü

Bavyera’daki Ebenhausen-Werk'te Reichertshofen'de bir baraj çöktü. Yetkililer, Baar-Ebenhausen kasabası sakinlerinden üst katlara çıkmalarını istedi. Manching’de de bir baraj çökmesi uyarısı yapıldı. Sakinlerin bodrum ve yer altı garajlarından kaçınmaları istendi.

En yüksek seviyeler büyük ölçüde aşıldı

Bavyera’daki sel uyarı servisine göre, Tuna'ya akan nehirlerdeki sular yavaşça çekiliyor. En yüksek seviyeler büyük ölçüde aşıldı. Ne var ki, yeni yağışlar bu süreci geciktirebilir. Tuna Nehri üzerindeki en yüksek uyarı seviyesi olan 4, Regensburg'dan Straubing'e kadar olan bölgeyi kapsıyor. Bu akşam Passau'da en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor. Donauwörth'te, selin zirveye ulaşması bugün öğleden sonra bekleniyor. Kehlheim’da Tuna Nehri, gün içinde 20 yıllık bir sel seviyesine ulaşacak.

Rems-Murr bölgesinde insanlar mahsur kaldı

Baden-Württemberg'in Rems-Murr bölgesinde, polis birkaç kişinin evlerinde mahsur kaldığını bildirdi. Özellikle Rudersberg'de tehlike yüksek. Polis sözcüsü, "Rudersberg tamamen su altında, her yer sel" dedi. Kurtarma araçları, sel nedeniyle bölgeye ulaşamıyor. Ostalbkreis'deki Gschwend kasabasında da bir baraj çöktü. İtfaiye, Neumühle'deki evlerden sel mağdurlarını kurtardı. Yaralanan olmadı.

Ebersbach an der Fils’te olağanüstü hâl

Stuttgart’ın güneydoğusundaki Ebersbach an der Fils'te birçok kişi tehlike altında. Sel, bir yerleşim bölgesini etkiledi ve olağanüstü hâl ilan edildi. Stuttgart'tan özel ekipler destek için geldi. Polis, bazı sakinlerin sel nedeniyle evlerinde mahsur kaldığını belirtti. Şu ana kadar kimsenin zarar görmediği bildirildi.

Fırtına bekleniyor

Güney Almanya'da kuvvetli gök gürültülü fırtınalar ve şiddetli yağışlar devam edecek. Alman Meteoroloji Servisi'ne (DWD) göre, Main nehrinin güneyinden Tuna'ya kadar öğleden sonra, metrekare başına 15 ila 25 litre yağış düşmesi bekleniyor. Bazı bölgelerde yağış miktarı 40 ila 70 litreye kadar çıkabilir. Akşam saatlerinde, fırtınaların güneydeki yüksek bölgelerde de etkili olması bekleniyor. Doğu Almanya'da da öğleden sonra 15 ila 25 litre yağış bekleniyor, bazı bölgelerde ise 30 litreye kadar çıkabilir.

Geri Dön 03 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN