Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Ocak 2024 Salı

Grev dalgası yayılıyor

Almanya'da grev dalgası yayılıyor. Demiryollarında grev kararı alındı, 2 gün boyunca ulaşım aksayacak. Havayolu ve sağlık sektörlerinde de grevler kapıda.

Almanya, bütçe krizinin ardından iyice gerilen ekonomik atmosfer sonrası, çiftçilerin protestolarının yanısıra bir de grev dalgasıyla karşı karşıya. Başta demiryolları, sağlık ve havayolları olmak üzere, birçok sektörde grevler var.

Lufthansa ve pilotlar

Alman havayolu şirketi Lufthansa ve iştiraklerinde pilotları, uçuş görevlilerini ve yer personelini temsil eden sendikalar, ücret artışı ve çalışma koşulları konularında müzakereler yürütüyor. Müzakerelerde anlaşma sağlanamaması durumunda, sendikalar grev kararı alabileceğini açıkladı.

Hekimler

Almanya Tabipler Birliği, hükûmetten daha fazla mali destek taleplerinin karşılanması için son aylarda birçok muayenehane kapatma eylemine gidiyor. Aralık ayında bazı hekimler gönüllülük esasına göre çarşamba ve cuma günleri arasında birçok kliniği kapattı. Sağlık Bakanlığı ile Tabipler Birliği arasında bu ay yapılması planlanan kriz zirvesi öncesinde uzman hekimler de grev yapacak. Bugünden (9 Ocak 2024) itibaren bazı uzman hekimlerden randevu almanın zorlaşabileceği belirtildi.

Demiryolları

Almanya’da demiryollarında ‘Noel ateşkesi’ sona erdi. Demiryolu emekçileri, 2 günlük uyarı grevine gidecek. Deutsche Bahn (DB) ile Makinistler Sendikası (GDL) arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmadı. Bunun üzerine GDL, yük trenlerinde 9 Ocak'ta saat 18.00’da, yolcu trenlerindeyse 10 Ocak saat 02.00’da greve başlayacaklarını duyurdu. Uyarı grevi iki gün sürecek ve 12 Ocak 18.00’da sona erecek. Bu grev, son üç ayda yapılan üçüncü grev olacak.

Grev olan hatlar

  • S-Bahn
  • ICE
  • RB

Grev olmayan hatlar

  • U-Bahn
  • Otobüs
  • Tramvay
Geri Dön 09 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN