Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Şubat 2024 Salı

Göring-Eckardt: Rus varlıklarını Ukrayna'ya devredelim

Yeşiller Partili Katrin Göring-Eckardt, AB'de dondurulan 200 milyar avroluk Rus devlet varlığının, Ukrayna'ya aktarılmasını istedi.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi üyesi Katrin Göring-Eckardt, Avrupa Birliği'nde dondurulan yaklaşık 200 milyar avro değerindeki Rus devlet varlıklarının Ukrayna'ya aktarılması çağrısında bulundu. Göring-Eckardt, Almanya'nın bu konuda tarihi bir sorumluluk taşıdığını belirterek, Ukrayna'daki savaş sonrası Rusya'ya ait dondurulan varlıkların tamamının Ukrayna'ya verilmesinin mantıklı bir hedef olduğunu ifade etti. İkinci Dünya Savaşı'nda yaşananlara atıfta bulunarak, Almanya'nın Ukrayna'ya destek olma ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in politikalarına karşı koyma sorumluluğu olduğunu vurguladı.

AB ülkeleri, bu varlıklardan elde edilecek faiz gelirlerinin bir kısmını Ukrayna'ya aktarma konusunda anlaşmaya varırken, Göring-Eckardt daha ileri gidilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri destek olarak Taurus füzeleri gibi etkili silahlar sağlama sorumluluğu olduğunu belirtti. Ancak Federal Başbakan Olaf Scholz, Taurus füzelerinin Ukrayna'ya teslimatına karşı çıktı ve bu durumun Almanya'yı savaşın tarafı yapabileceği endişesini dile getirdi.

AB'nin Rusya Merkez Bankası varlıklarını dondurma süreci, bu varlıkların ve elde edilen gelirlerin kullanımıyla ilgili hukuki ve finansal boyutları tartışılırken, Avrupa Komisyonu gelirlerin ayrı bir hesaba yatırılmasını ve sonrasında Ukrayna'ya aktarılmasını öneriyor. Rus varlıklarının büyük bir kısmı Belçika merkezli Euroclear'da tutulurken, Euroclear bu varlıklardan önemli gelirler elde etti. Avrupa Merkez Bankası, Rus varlıklarına el koyma eyleminin avronun küresel para birimi olarak konumuna ve finansal istikrara zarar verebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Geri Dön 06 Şubat 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN