Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Şubat 2024 Çarşamba

Göçmen kökenlilerin çoğu evde sadece Almanca konuşuyor

Almanya'da yaşayan göçmen kökenli bireylerin yüzde 73'ü, günlük hayatlarında ve evlerinde yalnızca Almanca konuşuyor.

Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) son verilerine göre, Almanya'da yaşayan göçmen kökenli bireylerin büyük bir çoğunluğu (yüzde 73) günlük hayatlarında evlerinde Almanca konuşuyor. Bu oran, yaklaşık 20,2 milyon göçmen kökenli bireyin yaşadığı hanelerin dörtte birinde (yüzde 24) yalnızca Almanca konuşulduğunu, yarısından fazlasında (yüzde 54) ise Almanca'nın yanı sıra başka dillerin de kullanıldığını gösteriyor. Torunların neslinde ise Almanca konuşma oranı daha da artarak yüzde 91'e ulaştı.

Ülke genelinde ise, yaklaşık 83,1 milyonluk nüfusun yüzde 79'u evde sadece Almanca konuşurken, yüzde 16'sı Almanca'nın yanı sıra en az bir başka dil daha kullanıyor. Almanca dışında evde konuşulan diller arasında en yaygın olanı yüzde 14 ile Türkçe. Türkçeyi sırasıyla Rusça (yüzde 12), Arapça (yüzde 10), Lehçe (yüzde 7), İngilizce (yüzde 6) ve Rumence (yüzde 5) takip ediyor.

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, eğitim politikasında temel beceriler üzerine yoğunlaşarak bir dönüşüm çağrısında bulundu ve 3-6 yaş arasındaki çocuklar için zorunlu dil sınavları ile yetersiz Almanca bilgisine sahip çocuklar için zorunlu dil desteği programlarının hayata geçirilmesini önerdi. Bakan, özellikle 3 yaşın altındaki çocuklar için daha fazla kreş imkanı sağlanması gerektiğini vurgulayarak, erişimin mümkün olduğunca basit ve bürokrasisiz olması gerektiğini belirtti.

Eğitimde federal hükûmetin daha fazla yetkiye sahip olması gerektiğini savunan Stark-Watzinger, vatandaşların ülke çapında tek tip bir eğitim sistemi talep ettiğini ifade etti. Almanya'da eğitim sistemi 16 farklı eyalet tarafından yönetilmekte ve her bir eyaletin kendi eğitim sistemine sahip olması nedeniyle, eğitimde büyük farklılıklar mevcut.

Her yıl 50 bin gencin herhangi bir vasıf olmadan okuldan ayrıldığı, vasıflı iş gücü açığının arttığı ve eğitimde bir dönüşümün şart olduğu belirtildi. Almanya'da eğitimde matematik alanındaki beceri kaybının uzun vadede ülkeye 14 trilyon avroya mal olabileceği uyarısında bulunuldu. Almanya'da yaklaşık 350 bin kişilik anaokulu ve kreş açığı bulunuyor ve ülke genelinde yaklaşık 14 bin öğretmen açığı var.

Göçmen kökenli kişiler olarak tanımlanan grup, kendisi veya her iki ebeveyni de 1950'den sonra Almanya'ya göç etmiş olan kişileri kapsıyor.

Geri Dön 21 Şubat 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN