Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Aralık 2023 Pazartesi

Genelkurmay Başkanı: Ordu ülkeyi savunacak güçte değil

Almanya'nın yeni Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Alman ordusunun şu anki hâliyle Almanya'yı da NATO ülkelerini de savunacak güce sahip olmadığını söyledi.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesine konuşan Breuer, şimdiye kadar Alman askerlerinin Balkanlar'da, Afganistan'da veya Mali'de görev aldıklarına işaret ederek, "Bundan sonra kendi ülkemizi ve NATO'yu da savunmamız gerekebileceği olasılığını da göz ardı etmemeliyiz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin döneminde Rus ordusuna büyük çapta yatırım yapıldığına dikkat çeken Breuer, "Yalnız Alman ordusu değil, aynı zamanda Alman toplumu olarak yeniden savaşabilecek güce sahip olmak için çalışmalıyız" açıklamasında bulundu.

"Artık bozulmamış, mükemmel bir dünya kalmadı" diyen Alman Genelkurmay Başkanı, savunma gücüne sahip olabilmesi için Alman ordusunun çok daha iyi teknolojik donanıma ihtiyacı olduğunu da söyledi.

"Drone'ların (insansız hava araçları) her alanda ne kadar önemli olduğu Ukrayna savaşında bir kez daha ortaya çıktı. Bunun savunma için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu alana dönük yatırımları ihmal etmemeliyiz" dedi.

Carsten Breuer ayrıca, NATO'ya eleştirisel gözle bakan Donald Trump'ın ikinci kez ABD Başkanı olması ihtimaline dikkat çekerek, "Bizim Avrupalılar olarak köşeye çekilip 'nasıl olsa Amerika yapar' deme zamanımız geride kaldı. Ben Almanya'da her şeyin normal seyrinde gitmesini arzu ediyorum, ama gözlerimizi de gelecek tehlikelere karşı açık tutmalıyız" diye konuştu.

 

Geri Dön 11 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN