AVRUPADAN Youtube Video
Gençler siyasete güvenmiyor
Almanya’da gençler, siyasette yeterince temsil edilmediklerini düşünüyor ve geleceğe dair endişe taşıyor. Federal hükûmetin raporuna göre, gençler toplumda geri planda kalma riskiyle karşı karşıya.
Almanya'da yaklaşık 22 milyon çocuk ve genç yaşıyor ve bu kitlenin yaşam koşulları farklılık gösterse de endişeleri büyük ölçüde ortak. Federal hükûmetin yayımladığı 17. Çocuk ve Gençlik Raporu'na göre, gençler siyasette ve toplumda yeterince temsil edilmediklerini düşünüyor. Yaşlanan bir toplumda geri planda kalma endişesi taşıyan gençler, siyaset süreçlerini şeffaf bulmuyor ve kendilerini dışlanmış hissediyorlar.
Ebeveynlere güven yüksek, siyasete düşük
Rapor, gençlerin ebeveynlerine duyduğu güvenin yüksek olduğunu gösterse de, bu güven siyaset ve topluma yansımıyor. Federal Aile Bakanı Lisa Paus, gençlerin geleceğe yönelik güveninin azalmasından endişe ediyor. Savaşların sonuçları, iklim krizleri, küresel göç ve vasıflı işçi açığı gibi faktörlerin gençler üzerinde ciddi baskı yarattığını belirten Paus, gençlerin toplumsal karar süreçlerinde yeterince yer almamasının, popülist vaatlere karşı savunmasız kalmalarına yol açtığını vurguladı.
"Çocuk hakları Anayasa'ya eklenmeli"
Bakan Paus, çocuk haklarının Anayasa'ya eklenmesi gerektiğini bir kez daha dile getirirken, bu konuda Anayasa değişikliği için Birlik partilerinin desteğinin gerektiğini belirtti. Raporda ayrıca, pandeminin gençler üzerindeki olumsuz etkileri de ele alındı. Münster Üniversitesi’nden Karin Böllert, pandemi döneminde gençlerin kendilerini ihmal edilmiş hissettiğini ve bu süreçten sonra birçok gencin psikolojik sorunlar yaşadığını ifade etti. Böllert, gençlere yönelik psikososyal destek sistemlerinin geliştirilmesi gerektiğini savundu.
Geri Dön 20 Eylül 2024 Cuma Önceki Yazılar