Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Mayıs 2024 Cuma

Gençler iş kurmak istemiyor

Almanya'da yapılan bir araştırma, yeni ustalık mezunu gençlerin yarısından daha azının 'kendi işini kurmak' istediğini ortaya koydu. Bu oran, geçen sene yüzde 67'ydi.

Düsseldorf Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın (Düsseldorfer Handwerkskammer) yeni araştırması, Almanya'da artan düzenlemelerin ve zorunlulukların genç ustalar üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne serdi. Odanın yaklaşık 60 bin üyesi arasında yapılan ankete göre, yeni ustalık mezunu gençlerin sadece yüzde 49'u kendi zanaat işlerini kurmayı veya mevcut bir işletmeyi devralmayı düşünüyor. Bu oran, bir yıl öncesine göre düşüş göstermiş durumda. Önceki yıl yüzde 67'si mesleki bağımsızlığa adım atmak istiyordu.

Ciddi sorunlara yol açabilir

Araştırma, bu durumun Almanya için ciddi sonuçlar doğurabileceğini ortaya koyuyor. Her yeni işletme kurucusunun, 25 yılı aşkın süre boyunca yılda ortalama en az altı kişiyi istihdam ettiği belirtiliyor. Genç ustaların yüzde 58,1'i için bürokratik zorunluluklar iş kurma sürecinde caydırıcı bir faktör olarak öne çıkıyor. Atık kanunu, ambalaj kanunu, ürün takibi ve veri koruma gibi yükümlülükler gençleri korkutan başlıca prosedürler arasında yer alıyor.

Ek olarak, yüksek vergilendirme yüzde 42'lik bir kesim için en büyük zorluk olarak belirtilirken, sosyal güvenlik primlerinin yüksekliği yüzde 22 ve enerji maliyetleri ise yüzde 18 ile diğer önemli zorluklar arasında gösteriliyor.

Ehlert: Düzenlemeler basitleştirilmeli

Düsseldorf Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Andreas Ehlert, nitelikli uzmanların iş kurma riskinden kaçınmaları durumunda, zanaat ve orta ölçekli işletmelerin sayısının azalma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ehlert, düzenlemelerin açıklığa kavuşturulması ve basitleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, hükûmetin girişimcilerin yetkinliklerine ve kişisel sorumluluklarına daha fazla güven duyması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bürokrasinin basitleştirilmesi ve veri gönderim süreçlerinin kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Geri Dön 03 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN