Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Eylül 2023 Pazartesi

Freiburg’daki okullarda sadece vejetaryen yemekler servis edilecek

Freiburg kenti yeni eğitim yılına büyük bir değişiklik ile başlıyor. Bundan sonra kentteki kreşlerde ve ilkokullarda sadece vejetaryen yemekler servis edilecek.

Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Freiburg kentinde okullar bugün başlıyor. Bugünden itibaren şehirdeki kreşler ve ilkokullarda sadece vejetaryen yemekler servis edilecek. Bu karar geçen ekimde Yeşil-Sol temsilcilerin çoğunlukta bulunduğu belediye meclisi tarafından alındı. Şehir sözcüsü bu değişikliğe dair yaptığı açıklamada "Amacımız okul yemeklerini herkes için mümkün olduğunca sağlıklı, sürdürülebilir ve lezzetli hale getirmek" dedi. 

Geçen yıl Freiburg’da alınan bu karar, ülke çapında çocukların dengeli beslenmesine yönelik bir tartışmanın başlamasına neden olmuştu. Stuttgart Tarım Bakanlığı bu karara tepki göstererek etin de dengeli beslenmenin bir parçası olduğunun altını çizmişti.

Öte yandan beslenme uzmanı profesör Gertrud Winkler, uygulamanın sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu söyleyerek desteğini belirtti. 

Geri Dön 11 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN