Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Şubat 2024 Cumartesi

Federal Meclis onayladı: 1 Nisan'da esrar serbest olacak

Almanya'da esrar 1 Nisan'da yasallaşacak. Ancak, 22 Mart'ta Eyaletler Meclisi'ne sunulacak tasarı, Arabulucuk Komisyonu'na giderse süreç yavaşlayabilir.

Almanya, esrarın kontrollü serbest bırakılması konusunda tarihi bir adım attı. Federal Meclis, büyük bir çoğunlukla, esrarın yasallaşmasını öngören yasa taslağını onayladı. Oylamada 407 milletvekili lehte oy kullanırken, 226 milletvekili karşı çıktı. Bu gelişme, Almanya'da esrarın kullanımı ve dağıtımı üzerindeki mevcut yasal kısıtlamaların gevşetilmesi yolunda önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Yasa 22 Mart'ta Eyaletler Meclisi'ne gelecek

Yasa taslağı, 22 Mart'ta Eyaletler Meclisi'nin önüne gelecek. Burada, yasa onay gerektirmese de, Eyaletler Meclisi, süreci Arabuluculuk Komisyonu'nu çağırarak yavaşlatabilir. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın özellikle çocuk ve gençlerin korunmasını amaçladığını, çünkü son 10 yılda bu yaş gruplarındaki esrar tüketiminin istikrarlı bir şekilde arttığını belirtti. Yeni yasa, düzenli olarak esrar kullandığı tahmin edilen 7 milyon Alman'ı uyuşturucu satıcılarından uzak tutmayı ve esrarın kalitesini artırmayı hedefliyor.

Yasada neler var?

Yasa, esrarın resmi yasaklı maddeler listesinden çıkarılmasını, 18 yaş ve üzeri yetişkinlerin kişisel tüketim için 25 grama kadar esrar bulundurmasına ve evlerinde üç bitki yetiştirmesine izin verilmesini öngörüyor. Ayrıca, okulların, kreşlerin, oyun alanlarının ve spor sahalarının 100 metre yakınında ve yaya alanlarında sabah 7'den akşam 8'e kadar esrar tüketimi yasaklanacak. Esrar satın almak isteyenler, esrar kulüplerine üye olmak zorunda kalacak ve bu kulüplerden ayda en fazla 50 gram esrar satın alabilecekler.

Federal Meclis'e geri dönebilir

Eyaletler, yasayı durdurmak için Arabuluculuk Komisyonu'na başvurabilir. Bu süreç, yasamanın sonuna kadar ertelenmesine yol açabilir. Arabuluculuk Komisyonu'nda bir uzlaşma sağlanamazsa, Bundesrat'ta yeniden oylama yapılacak ve Federal Meclis'in üçte ikisi itiraz lehine oy kullanırsa, yasa Federal Meclis'e geri dönecek.

Söder: Geniş bir muhalefet cephesi örgütleyeceğiz

Bavyera Başbakanı Markus Söder, Arabuluculuk Komisyonu'na gidilirse geniş bir muhalefet cephesi örgütleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Lars Castellucci, yasanın riskli bir deney olduğunu ve gençlerin korunmaması, kontrol eksikliği ve suç davranışlarının kolaylaştırılması gibi endişeleri nedeniyle yasaya karşı oy kullanacağını açıkladı.

Yaklaşık 30 araştırmacı ve uzman, Federal Meclis üyelerine yasayı onaylama çağrısında bulundu. Mektupta, diğer ülkelerden edinilen deneyimlerin, dengeli bir yasal tüketimin artışa yol açmayacağını gösterdiği belirtilirken, mevcut damgalamanın psikolojik sorunları kötüleştirdiği ve insanları yardım aramaktan caydırdığı ifade edildi. Yasal düzenlemenin, uyuşturucu yardım merkezlerinin çalışmalarını güçlendireceği ve gençleri ile ebeveynleri gelecekte daha erken profesyonel destek aramaya teşvik edeceği vurgulandı.

Geri Dön 24 Şubat 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN