Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Mart 2024 Cuma

FDP’den daha uzun çalışma, daha geç emeklilik önerisi

FDP, emeklilik fonunun mali yükünü hafifletmek adına, standart yaşlılık aylığına ulaşana kadar kişilerin daha uzun süre çalışmasını teklif etti.

Almanya'da 21 milyon emekliyi yakından ilgilendiren ve 1 Temmuz'dan itibaren emekli maaşlarına yapılacak yüzde 4,57'lik zam haberi, federal hükûmetin küçük ortağı FDP'den gelen bir öneriyle gölgelendi. FDP, emeklilik fonunun mali yükünü hafifletmek adına, standart yaşlılık aylığına ulaşana kadar kişilerin daha uzun süre çalışmasını teklif etti. Bu öneri, özellikle SPD'li Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil tarafından açıklanan ve güçlü işgücü piyasası ve iyi ücret anlaşmaları sayesinde mümkün olan yüzde 4,57'lik zamdan sonra geldi. Ancak bu zam, emeklilik fonuna ekstra 15 milyar avro maliyet getirecek ve bu maliyet, çalışanlar ile işverenlerin emeklilik katkı payları aracılığıyla finanse edilecek.

FDP'nin endişesi, emeklilik sisteminin mali olarak sürdürülebilir olmaması yönünde. Planlanan trafik ışığı koalisyonu emeklilik paketine göre, prim oranlarının 2035 yılında mevcut yüzde 18,6'dan yüzde 22,3'e yükselmesi bekleniyor. FDP için bu oran kabul edilemez yükseklikte. FDP Meclis Grubu Başkanı Christian Dürr, emeklilik fonuna daha fazla para sağlamak ve katkı paylarındaki artışı yavaşlatmak adına, emeklilik yaşının yükseltilmesini önerdi.

Junge Union Başkanı Johannes Winkel ise, trafik ışığı koalisyonunun emeklilik politikasını genç nesle yönelik bir saldırı olarak değerlendirerek, önümüzdeki 13 yılda yaklaşık 20 milyon kişinin emekli olacağını ve bu nedenle emeklilik harcamalarının 2045 yılına kadar yılda 800 milyar avroyu aşacağını belirtti. Winkel, emekli maaşlarının ücret yerine fiyat gelişmelerine dayandırılması gerektiğini savundu.

Geri Dön 22 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN