Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Mayıs 2024 Salı

FDP: Günde 8 saat çalışmak çağ dışı

Hükûmetin küçük ortağı FDP, günde 8 saat çalışmanın 'çağ dışı' olduğu kanaatinde ve bunun yerine haftalık maksimum çalışma süresine geçiş yapılmasından yana.

Almanya’da emeklilik yaşının yükseltilmesi ve erken emekliliğin kaldırılması tartışmaları devam ederken, şimdi de haftalık çalışma süresi konusu gündemde. Sendikalar, haftalık çalışma süresinin kısaltılmasını ve haftada 4 gün çalışmayı öneriyor. Ancak hükümetin küçük ortağı FDP, günde 8 saat çalışmanın artık çağ dışı kaldığını savunarak, daha esnek yasal düzenlemeler yapılmasını istiyor.

"8 saatlik işgünü eski bir fosil dogması"

FDP Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Lukas Köhler, RND’ye yaptığı açıklamada, "Günde en fazla çalışma saatinden vazgeçip haftalık maksimum çalışma süresine geçmeliyiz. 8 saatlik işgünü, eski bir fosil dogmasıdır. Artık birçok iş evden yapılıyor, bu nedenle esnek çalışma süreleri daha verimli olur" dedi. Köhler, bu esnekliğin özellikle kimya ve lojistik gibi sektörlerde verimliliği artıracağını belirtti.

SPD haftada 4 gün çalışmadan yana

SPD ise haftada 4 günlük çalışma modelini savunuyor. SPD Meclis Grup Başkan Yardımcısı Dagmar Schmidt, FDP’nin önerisini çalışanların korunması açısından tehlikeli bulduğunu söyledi. Schmidt, günlük azami çalışma saatlerinin kaldırılmasının özellikle kadınlar için ek bir engel oluşturacağını ve bu durumun kalifiye eleman açığını artıracağını ifade etti. Schmidt, fazla mesailerin vergiden muaf tutulması yerine her fazla mesai saatinin kaydedilip ödenmesini önerdi.

Esneklik anlaşmazlığı

Köhler, iş verimliliğini artırmak için insanların rahatlaması gerektiğini savunurken, Schmidt esnekliğin sağlık pahasına olmaması gerektiğini vurguladı. Köhler ayrıca, molalar ve dinlenme süreleri konusunda da katı düzenlemelerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Köhler, "Pek çok kişi çalışma süresi yasasını ihlal ediyor, çünkü bu hayatlarını daha rahat hâle getiriyor. Bu esneklik artık yasa dışı olmamalı" dedi.

Sendikalar FDP'nin 'fazla mesaiye vergi teşviki' önerisini beğenmedi

FDP, fazla mesaiye vergi teşvikleri önerisinde bulunurken, Alman Sendikalar Federasyonu (DGB) bunu çılgınca bir fikir olarak reddetti. Almanya’da kamu çalışanlarının haftada 41 saat çalışmasını içeren yasanın değiştirilmesi de gündeme geldi. Sendikalar, bu yasanın değiştirilerek haftalık çalışma süresinin kısaltılmasını ve fazla mesai ücretlerinin artırılmasını talep ediyor. Almanya'da fazla mesailerin arttığına dikkat çeken sendikalar, sadece Alman Polis Teşkilatı'nda yılda 5 milyon saatin üzerinde fazla mesai yapıldığını belirtti.

Geri Dön 21 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN