Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
09 Temmuz 2024 Salı

FDP: 8 saat çalışma çağ dışı

Hükûmetin küçük ortağı FDP, günde 8 saat çalışma uygulamasının çağ dışı olduğunu savunarak, bu uygulamaya son verilmesini istiyor.

Almanya’da haftalık çalışma süresi tartışmaları devam ediyor. Hükûmetin küçük ortağı FDP, günde 8 saat çalışma uygulamasının çağ dışı olduğunu savunarak, bu uygulamaya son verilmesini istiyor. FDP, daha esnek çalışma saatleri önererek, günlük yerine haftalık çalışma saatlerine odaklanılmasını önerdi.

FDP Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Lukas Köhler, yeni büyüme paketiyle çalışanlara ve şirketlere daha fazla esneklik sağlandığını belirtti. Köhler, "Günlük çalışma saatlerinden, maksimum haftalık çalışma saatlerine geçmeliyiz" dedi.

Mevcut durumda çalışanların bir iş gününde çalışma saatleri 8 saati aşamazken, 10 saate kadar uzatılabilir. Ancak 6 takvim ayı veya 24 hafta içindeki iş günlerinde ortalama 8 saati geçemez.

FDP 'esnek çalışma' istiyor

Köhler, üretkenliği artırmak ve çalışanların yükünü hafifletmek için 8 saatlik çalışma kuralını çağ dışı bir dogma olarak nitelendirdi. "İşveren ve çalışanların toplu sözleşmeler çerçevesinde üzerinde anlaşabilecekleri daha esnek çalışma saatlerine ihtiyacımız var" dedi.

Sendikalar FDP'ye karşı

Sendikalar, haftalık çalışma süresinin kısaltılmasını ve haftada 4 gün çalışmayı öneriyor. Ancak FDP, daha esnek yasal düzenlemeler yapılmasını savunuyor. SPD ise haftada 4 günlük çalışma modelini destekliyor. SPD Meclis Grup Başkan Yardımcısı Dagmar Schmidt, FDP’nin önerisinin çalışanların korunması açısından tehlikeli olduğunu belirtti ve fazla mesailerin kaydedilip ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Sendikalar, FDP'nin fazla mesaiye vergi teşviki önerisini reddetti. Ayrıca, kamu çalışanlarının haftada 41 saat çalışmasını içeren yasanın değiştirilmesi ve fazla mesai ücretlerinin artırılması talep ediliyor.

Alman Psikologlar Meslek Birliği’nden Dr. Alexander Häfner, çalışma saatlerinin nasıl tasarlandığının önemli olduğunu belirtti. Häfner, "Çalışmak sadece para kazanmak değil; sosyal ihtiyaçları karşılamak ve iyi bir günlük yapıya sahip olmak da önemli" dedi ve işin sosyal işlevine dikkat çekerek, işin yoğunlaşmasının uzun vadede sağlığa zarar verebileceğini vurguladı.

Geri Dön 09 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN