Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Faeser: Reichsbürger şimdiye kadarki en büyük terörist grup

Almanya'da darbe planı ve terör örgütü üyeliğiyle suçlanan Reichsbürger hakim karşısında. İçişleri Bakanı Faeser, Reichsbürger'in şimdiya kadarki en büyük terörist grup olduğunu söyledi.

Almanya'da darbe planı yaptıkları ve terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla Aralık 2022'de düzenlenen operasyonda yakalanan, kendilerini "Alman İmparatorluğu Vatandaşı" (Reichsbürger) olarak tanımlayan 9 sanık, Frankfurt Yüksek Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Sanıklar arasında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Prens' Heinrich Reuss da bulunuyor.

Örgütün liderlerinden biri olan 73 yaşındaki Norbert G., bu yılın mart ayında ağır hastalıklar sonucu hayatını kaybetti. Prens Reuss ve diğer sanıklar, terör örgütü üyesi olup yönetmek ve darbe girişiminde bulunmakla suçlanıyor. Federal Savcılık, bu kişilerin demokratik düzeni reddedip ülke yöneticilerini şiddet yoluyla devirmeyi planladıklarını ve Prens Reuss'un geçici devlet başkanı olmasını istediklerini iddia ediyor.

Sanıklar arasında eski AfD'li üye ve eski yargıç da var

Sanıklar arasında aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili (AfD) eski Federal Meclis üyesi ve eski Yargıç Birgit Malsack-Winkemann da yer alıyor. Winkemann'ın, Federal Meclis'e erişim haklarını üç grup üyesine sızdırarak çeşitli mülklerin araştırılmasını sağladığı şüphesi var. Bir diğer sanık ise eski Alman Silahlı Kuvvetleri subayı Maximilian E. olup, örgütün kurucularından biri olduğu iddia ediliyor.

Diğer 8 sanığın yargılanmasına 18 Haziran'da Münih'te başlanacak ve Ocak 2025'e kadar 54 duruşma planlanıyor.

Faeser: Reichsbürger şimdiye kadarki en büyük terörist grup

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Reichsbürger" grubunun şimdiye kadarki en büyük terörist grup olduğunu belirterek, bu kişilerin yargılanacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Faeser, güvenlik makamlarının bu terörist şebekeyi ortaya çıkarıp çökerttiğini vurguladı. Grubun, Federal Meclis'e silahlı olarak girip milletvekillerini tutuklayarak demokratik sistemi devirmeyi planladığını ve büyük bir silah cephaneliği oluşturduğunu ifade etti.

Reichsbürger nedir?

Dosyası 425 bin sayfadan oluşan dava, Federal Cumhuriyet tarihindeki devlet güvenliğiyle ilgili en büyük dava olma özelliğini taşıyor. İç istihbarat raporuna göre, kendilerini "Alman İmparatorluğu Vatandaşı" (Reichsbürger) olarak görenlerin sayısı 23 bin civarında. Bu grubun 2 bin 100 üyesi şiddet kullanmaya hazır olup, Almanya'yı meşru devlet olarak tanımıyor. Üyeler arasında monarşi yanlıları, Nazi taraftarları ve Almanya'nın askeri işgal altında olduğuna inananlar bulunuyor.

Geri Dön 22 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN