Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Kasım 2023 Cumartesi

Faeser: Antisemitizmle mücadelede yeni yasaklar gelebilir

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Kristal Gece'nin 85'inci yıldönümünde yaptığı konuşmada, antisemitizme karşı yeni yasaklar gelebileceğini söyledi ve "İsrail'in kesin bir şekilde yanındayız" dedi.

Nazi Almanyası'nda 9 Kasım 1938'de Yahudilere yönelik saldırıların 85. yıldönümünde Almanya Federal Meclisi'nde özel bir oturum düzenlendi. Oturumda konuşan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkedeki demokratik hukuk devletinin Yahudi düşmanlığını hiçbir biçimde tolere etmediğini söyledi.

"Başka yasaklar üzerinde çalışıyoruz"

Faeser, kısa süre önce faaliyetleri yasaklanan Hamas ve Samidoun'a başka kurum ve kuruluşların da eklenebileceğinin sinyalini verdi. "Almanya demokrasisi kendisini savunuyor" diyen Faeser, "Başka yasaklar üzerinde çalışıyoruz. Yahudi çocukların kreş ya da okullara giderken endişeye kapılması, onları okul yolunda saldırılardan korumak için daha sert güvenlik konseptlerine ihtiyaç duymamız beni utandırıyor, bu benim kalbimi kırıyor" ifadelerini kullandı.

"İsrail'in kesin bir şekilde yanındayız"

Faeser, 7 Ekim tarihinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın düzenlediği operasyona da değinerek, "İsrail'in kesin bir şekilde yanındayız" dedi.

"Hukuk devletinin sertliğini de hesaba katmalılar"

Faeser, internetteki antisemitik tahriklere de tolerans tanınmayacağını belirterek, "İnsanlara saldıranların, hukuk devletinin sertliğini de hesaba katması gerekiyor. Kitlesel katliamları meşru görenler, insani olmayan suç eylemlerini ve nefretin propagandasını yapanlar, ifade özgürlüğü korumasına yaslanamayacaklar" dedi.

Geri Dön 11 Kasım 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN