Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Eylemciler Tesla fabrikasına girdi

Tesla'nın, Grünheide'de bulunan Giga Berlin fabrikasını ormanlık bir alanda genişletme planlarına tepki gösteren grup, polis barikatını aşarak fabrika sahasına girdi.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan Giga Berlin fabrikasını ormanlık bir alanda genişletme planlarına tepki gösteren grup, polis barikatını aşarak fabrika sahasına girdi. Bölge polisi, Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikası olan Giga Berlin yakınlarında toplanan protestocuların, polis barikatını aşarak fabrika alanına ulaştığını açıkladı. Polis, bazıları maskeli olan protestocuların binaya girmesine izin vermedi ve bazı protestocuları gözaltına aldı. Olayda 3 polis memuru ve bir kadın protestocu yaralandı.

Bölgedeki otoyol çıkışları kapatıldı ve göstericilerin demir yolu raylarının üzerine oturması nedeniyle bölge demir yolu ulaşımı engellendi. İklim aktivistleri, şubat ayından bu yana Tesla fabrikasının genişletilmesine ve ormanların yok edilmesine karşı düzenli olarak protesto gösterileri yapıyordu. Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, fabrikanın yanına tedarik güvenliğini artırmak için depolama tesisleri ve çalışanların çocukları için bir anaokulu inşa etmeyi planlıyor. Bu planın yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesine yol açacağı iddia ediliyor.

Tesisin yoğun su kullanımı, son 5 yılda kuraklığın vurduğu bölgede yaşayanlar için sıkıntı yaratıyor ve genişleme planının "su koruma bölgesi"ni de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Grünheide'de şubatta yapılan oylamada, bölge sakinleri fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullanmıştı. İlk fabrika alanı için yapılan 92 hektarlık ağaç kesimi, çevrecilerin ve Alman kamuoyunun tepkisine neden olmuştu.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN