Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Nisan 2024 Perşembe

Eyaletler alarm durumunda: Acil para lazım

Almanya'da Deutschlandticket için federal ve eyalet hükûmetleri tarafından paylaşılacak 3 milyar avroluk fonun yetersiz kalma ihtimali endişe yarattı.

Eyaletler alarm durumunda: Acil para lazım

Almanya'da, herkesin kullanımına açık olan aylık 49 avroluk Deutschlandticket'in maliyeti, federal hükûmet ve eyalet hükûmetleri arasında eşit olarak paylaşılıyor. Ancak, 2024 yılı için öngörülen 3 milyar avroluk fonun, hesaplanan maliyetleri karşılamada yetersiz kalacağı endişesiyle eyaletlerin ulaştırma bakanları alarm durumuna geçti.

Maliyet karşılanamıyor, eyaletler endişeli

Başbakan Olaf Scholz (SPD), 2023'te kullanılmayan 350 milyon avronun 2024 yılına aktarılacağını taahhüt etmişti. Ancak, biletin mayıs ayına kadar başlamaması nedeniyle bu fon kullanılmadı. Bavyera Ulaştırma Bakanı Christian Bernreiter (CSU), kasım ayından bu yana herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ve acilen fonlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bernreiter, paranın kullanılabilmesi için bölgeselleşme yasasının Federal Meclis tarafından değiştirilmesi gerektiğini, ancak Federal Ulaştırma Bakanlığı'nın henüz bu süreci başlatmadığını ifade etti.

Fiyat artışı tehlikesi

Eyaletler, geçen sonbaharda bilet fiyatını 49 avroda sabitleme konusunda anlaşmıştı. Ancak, Bernreiter, yasanın değiştirilmemesi durumunda Deutschlandticket'ın bu yıl daha pahalı hale gelmesi gerekebileceğini belirtti. 2023 sonbaharında ayda 69 avro fiyatın dolaşımda olduğunu ve 2025 yılı finansmanının da henüz güvence altına alınmadığını dile getirdi.

Satış rakamları beklentilerin altında

Deutschlandticket'in başlıca sorunu, satış rakamlarının beklenenden düşük olması. Şu anda yaklaşık 11 milyon kişi bu bilete abone olmuş durumda, ancak maliyetin karşılanabilmesi için 13 milyon satış yapılması gerekiyor.

Eyaletlerin ulaştırma bakanları toplanıyor

Eyaletlerin ulaştırma bakanları, mali destek ve biletin geleceği hakkında görüşmek üzere Kuzey Ren-Vestfalya'da toplanacak. Bavyera Ulaştırma Bakanı Bernreiter, zirveye Federal Bakan Volker Wissing'in katılmamasını eleştirdi.

Bu durum, Almanya'da ulaşım sektöründe önemli bir mali krizin habercisi olarak görülüyor ve Deutschlandticket'in sürdürülebilirliği konusunda ciddi endişeleri gündeme getiriyor.

Geri Dön 18 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN