Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Şubat 2024 Cumartesi

Evlenme yaşı ve evli kalma süresi arttı

Almanya'da evlenme yaşı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Evli kalma süresi de önceki yıllara göre yükseldi.

Evlenme yaşı ve evli kalma süresi arttı

Almanya'da evlenme yaşının son yıllarda arttığı gözlemlendi. Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) 2022 yılı verilerine göre, toplamda 781 bin 500 kişi evlenme kararı alırken, kadınların ilk evlilik yaşı ortalama 32,6, erkeklerin ise 35,1 oldu. Bu oranlar, her iki cinsiyet için de geçmişte kaydedilen en yüksek yaş ortalamalarını temsil ediyor.

Yirmi yıl önce, kadınlar ortalama 28,8, erkekler ise 31,8 yaşında evleniyordu. 2022'de ilk defa evlenenlerin yaklaşık yüzde 36'sı 30 yaşın altındayken, bu oran 20 yıl önce yüzde 52 idi. Özellikle 40 ila 49 yaş arasındakilerin evlenme oranında belirgin bir artış var; 2022'de ilk defa evlenenlerin yüzde 10'u bu yaş grubundaydı, 2002'de ise bu oran yüzde 6'nın biraz altında idi. 50 yaş üstünde evlenenlerin sayısı ise 2002'de 7 bin 500 iken, 2022'de 41 bin 500'e çıktı.

2022'de evlenen çiftlerin yüzde 3'ü aynı cinsiyetten bireylerdi. Eşcinsel evlilikler, Ekim 2017'den itibaren yasal hâle geldi ve 2018'den bu yana istatistiklere dahil edilmeye başlandı. Almanya'da reşit olan 70,1 milyon kişinin neredeyse yarısı evli ya da kayıtlı bir medeni birliktelik içinde yaşıyor.

Ortalama boşanma yaşı da artış göstererek, 2022'de kadınlar için 44,7, erkekler için 47,8 oldu. Boşanmaya kadar geçen ortalama evlilik süresi de 15,1 yıla yükseldi. 2002'de bu süre ortalama 12,9 yıl idi. Boşanma sayıları 2012'den bu yana genel olarak düşme eğilimindeydi, sadece 2019'da küçük bir artış gözlemlendi.

Geri Dön 10 Şubat 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN