Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Kasım 2023 Cuma

Ev almak hayal oldu

Almanya'da inşaat faizlerinin yüksek olması nedeniyle birçok insan hâlâ ev almayı tercih etmiyor. Uzmanlar, bu durumun kötüleşerek daha uzun süre devam edeceği kanaatinde.

Ev almak hayal oldu

Allianz Trade'nin araştırmasına göre; Almanya'da emlak fiyatları 2022 yılına göre ortalama yüzde 20 düşüş gösterdi ancak, bu düşüşe rağmen, hâlâ birçok insan kirada oturmayı tercih ediyor.

Allianz Trade Kıdemli Ekonomisti Jasmin Gröschl, "Gerçek şu ki, düşen fiyatlara rağmen birçok insanın ev almaya gücü yetmiyor. Kredi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle ev satın alma gerçekçi bir alternatif gibi görünmüyor" dedi. Gröschl, inşaat izinlerinin basitleştirilmesiyle bile piyasada bir normalleşme beklemediklerini belirterek, "Satın almayı karlı hale getirmek için, konut kredisi faiz oranlarının yüzde 2'nin altına inmesi gerekiyor. Ancak şu anda inşaat faizleri ortalama yüzde 4" dedi.

"Mevcut durum muhtemelen daha da kötüleşecek"

Uzmanlar inşaat krizinin yakın zamanda sona ermesini öngörmüyor. Allianz Trade'in Almanya, Avusturya ve İsviçre CEO'su Milo Bogaerts, "Birçok inşaat projesi; yüksek faiz oranları ve artan malzeme maliyetleri nedeniyle beklemede. Bu durum konut piyasası açısından yıkıcı sonuçlar doğuruyor" dedi. Bogaerts, uygun fiyatlı konut sayısının yıllardır yetersiz olduğunu belirterek, "Mevcut durum muhtemelen daha da kötüleştirecek. Almanya genelinde kiralar rekor seviyelere yükseldi ve aynı zamanda ciddi ücret kayıpları yaşandı. Tüm bunlara, enflasyon ve artan faiz oranları da eklenince, konutlar daha da pahalı hâle geldi" dedi.

Ağustos ayında, bir yıl öncesine göre inşaat izinleri neredeyse üçte bir oranında azaldığına dikkat çeken Bogaerts, "Bu da inşaat ve emlak sektörlerinde iflaslara neden oldu. Bu iki sektör, ocak-ağustos döneminde Almanya'daki iflasların yaklaşık beşte birini oluşturdu" dedi.

2023 yılında 700 bin konut açığı olacağı tahmin ediliyor. Koalisyon hükûmeti, bir yılda 400 bin yeni konut inşa etmeyi hedefliyordu. Uzmanlar bu hedefe ancak 2 sene sonra ulaşabileceği görüşünde.

Geri Dön 17 Kasım 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN