Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mayıs 2024 Salı

Euro 2024 için gergin bekleyiş

Almanya'da Euro 2024 hazırlıkları, şu ana kadar heyecandan çok güvenlik endişeleri nedeniyle gergin bir atmosferde ilerliyor.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024), Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Ortadoğu ve Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle küresel tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde düzenlenecek olan bu büyük spor organizasyonu, güvenlik açısından da ciddi bir tehdit taşıyor. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve yaklaşık 2,7 milyon seyirciyi ağırlayacak. 24 milli takımın katılacağı ve 51 maçın oynanacağı 10 stadyumda sıkı güvenlik önlemleri alınacak.

Lahm: En öncelikli konu güvenlik

Turnuva direktörü ve eski Alman milli futbolcu Philipp Lahm, güvenliğin en öncelikli konu olduğunu belirtti. Alman emniyetindeki polislerin izin kullanması turnuva boyunca yasaklanacak ve her maçta statların çevresinde 800 ila 1300 polis görev yapacak. Almanya, turnuvaya katılan ülkelerden yaklaşık 300 güvenlik uzmanını da ülkeye davet etti. Bu uzmanlar, Almanya'nın Neuss kentinde bulunan Uluslararası Polis İşbirliği Merkezi'nde bir izleme projesinde yer alacak.

Alınacak önlemler

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Direktörü Oliver Strudthoff, ülkelerin sorun çıkaran kişilerini en iyi kendilerinin bildiğini ve Neuss'taki yabancı uzmanların bu kişileri daha hızlı tespit edebileceğini ifade etti. Alman ordusu, gökyüzünü Ulusal Hava Güvenliği Merkezi'nden izleyecek ve turnuva süresince drone kullanımı yakından takip edilecek. Almanya, dokuz sınırında güvenlik kontrolleri gerçekleştirecek ve tren istasyonları ile havalimanlarındaki federal polis sayısını artıracak.

Almanya ile Fransa arasındaki güzergahta Alman polisine Fransız jandarması devriye desteği verecek. Birleşik Krallık hükümeti, şiddet olayları nedeniyle statlara giriş yasağı bulunan bin 600'ü aşkın İngiliz ve Galli taraftarın Almanya'ya seyahat etmesini engelleyeceğini duyurdu. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, özellikle Ukrayna milli takımına yönelik güvenlik önlemlerinin üst seviyede tutulacağını açıkladı.

Statlarda üç aşamalı güvenlik

Statlarda üç aşamalı bir güvenlik önlemi alınacak: İlk olarak otomobiller güvenlik kontrolünden geçirilecek, ikinci olarak taraftarların çantaları aranacak, üçüncü olarak da biletleri okutulacak. Ülke genelinde kurulacak fan zone'ların güvenliği de Almanya için ciddi bir sınav olacak. İsviçre'deki Lucerne Üniversitesi'nden güvenlik uzmanı Johannes Saal, "yumuşak hedeflerin" daha savunmasız olduğunu ve "büyük spor organizasyonlarının her zaman terör saldırıları için potansiyel hedef olduğunu" belirtti.

IŞİD'in saldırı tehdidi

IŞİD'in Horasan kolu (IŞİD-H), Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Berlin, Münih ve Dortmund şehirlerinde saldırılar düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Örgütün propaganda dergisinde, boş bir futbol stadyumu önünde kamuflaj üniformalı ve makineli tüfekli bir kişinin fotoğrafı yer almış ve "O hâlde son golü at" başlığı ile şehirler hedef gösterilmişti.

Geri Dön 14 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN