Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Nisan 2024 Pazartesi

Esrar yasası yürürlüğe girdi

Almanya'da yeni esrar yasası bugün yürürlüğe girdi. Bu yasayla Almanya, keyif amaçlı esrar kullanımını serbest bırakan en büyük AB ülkesi oldu.

Esrar yasası yürürlüğe girdi

Almanya, 18 yaş üstü bireylerin 25 gram kadar kurutulmuş kenevir taşımasına ve üç adede kadar kenevir bitkisi yetiştirmesine izin veren yeni yasa bugün yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, politikacıların ve tabip birliklerinin şiddetli itirazlarına rağmen gerçekleşti. 1 Temmuz'dan itibaren, "esrar kulüpleri" aracılığıyla uyuşturucunun yasal olarak temin edilmesi mümkün olacak, bu kulüplerin her biri en fazla 500 üyeye sahip olabilecek ve ayda kişi başı 50 grama kadar uyuşturucu dağıtabilecekler.

Bu adımlar, uyuşturucunun lisanslı mağazalarda satılmasına ilişkin başlangıçtaki planların, Avrupa Birliği'nin karşı çıkması nedeniyle iptal edilmesinden sonra atıldı. Alman hükümeti, uyuşturucunun yasallaştırılmasının karaborsayı kontrol altına almayı hedeflediğini savunuyor. Ancak, sağlık grupları gençler arasında uyuşturucu kullanımının artacağından ve bu durumun merkezi sinir sistemi gelişimini etkileyerek psikoz ve şizofreni riskini artıracağından endişe ediyor. Uzmanlar, gençlerin bu yasadan kaynaklanan riskler konusunda özellikle uyarıyor.

Geri Dön 01 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN