Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Şubat 2024 Çarşamba

Esrar yasallaşıyor, aileler endişeli

Almanya'da esrar kullanımı 1 Nisan'da yasal hâle gelecek. Ancak aileler, yasanın sonuçları konusunda endişeli.

Esrar yasallaşıyor, aileler endişeli

Almanya'da, esrarın 1 Nisan tarihinde yasal hâle gelmesinin ardından yapılan bir ankete göre, anne babaların yüzde 63'ü bu değişikliğin çocuk ve gençler arasında esrar kullanımını artıracağına inanıyor. Forsa araştırma şirketi tarafından Kaufmännische Krankenkasse (KKH) adına yapılan araştırmada, ebeveynler esrar kullanımının beyin üzerinde zararlı etkileri, bedensel uyuşukluk, ruh halinde dalgalanmalar ve anksiyete gibi psikolojik sorunlar yaratmasından endişe duyduğunu belirtti. Ayrıca, yüzde 69'u sık kullanımın bağımlılık, yüzde 64'ü okul başarısında düşüş ve yüzde 55'i çocukların yanlış yollara sapmasından kaygılandığını ifade etti.

Yasada neler var?

Alman koalisyon hükûmeti, esrarın yasallaştırılmasına yönelik yasa tasarısında anlaştı ve 1 Nisan'dan itibaren 25 grama kadar esrar bulundurmanın ve en fazla üç bitki yetiştirmenin yasal olacağını duyurdu. 18 yaş altı için esrar bulundurmak yine yasak kalacak.

Bavyera yasaya karşı

Bavyera Sağlık Bakanlığı ise esrarın önlenmesi amacıyla öğretmenler ve eğitim uzmanları için bir çevrimiçi kursun pilot aşamasını başlattı. Sağlık Bakanı Judith Gerlach, okulların esrar kullanımını önlemede önemli bir rol oynadığını ve kursun 2024 yazında ülke çapında sunulmasını amaçladıklarını belirtti. Pilot projeye ilgi duyan öğretmenler, bu kursa ücretsiz olarak katılabilirler. Eyalet hükûmeti, okullarda esrarın önlenmesi için 1,6 milyon avro bütçe ayırdı.

Geri Dön 07 Şubat 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN