Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Nisan 2024 Cuma

Esrar serbestisine sıkı denetim

Hessen eyaleti, esrar kullanımına katı kısıtlamalar getireceğini duyurdu.

Esrar serbestisine sıkı denetim

Almanya'da 1 Nisan itibarıyla esrar kullanımı yasallaştı, ancak bazı eyaletler kullanıcılar için katı sınırlamalar getiriyor. Hessen eyaleti, bu konuda özellikle sert önlemler alacağını duyurdu. Hessen Başbakanı Boris Rhein, esrarın yasallaşmasının ülkede güvenlik, küçüklerin korunması ve sağlık açısından riskler oluşturduğunu belirterek, sıkı kontroller yapılacağını ifade etti. Rhein'e göre, bu yasalaşma Almanya'yı 'esrar cennetine' dönüştürme riski taşıyor.

Bu çerçevede Hessen'de, özellikle okullar, kreşler, spor tesisleri ve oyun alanları gibi hassas bölgelerde polis denetimleri artırılacak. CDU üyesi Prof. Dr. Roman Poseck de yasallaşma sonrası Almanya'nın daha da güvensiz hâle geleceğini iddia etti.

Esrar Yasası kapsamında, kullanımın yasak olduğu alanlar belirlenmiş durumda. Bu yasaklar, okullar, anaokulları, spor tesisleri ve oyun alanlarının 100 metre yakınında, ayrıca yaya bölgelerinde sabah 7'den akşam 8'e kadar geçerli. 'Bubatz haritası' adı verilen harita, birçok büyük şehirde esrar kullanımının yasaklandığı alanları gösteriyor. Kırmızı ile işaretlenen bu bölgelerde esrar kullanımı durumunda 3 bin avroya kadar ceza uygulanacak.

Geri Dön 05 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN