Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Şubat 2024 Çarşamba

Eşini dövenler 28 gün boyunca evine giremeyebilir

Berlin'de aile içi şiddet vakalarına karşı önlem alınması amacıyla, eşini dövenlerin eve girişinin 28 güne kadar yasaklanması planlanıyor.

Şu anki düzenleme, failin en fazla 14 gün süreyle eve girmesinin yasaklanmasına izin verirken, Berlin İçişleri Bakanı Iris Spranger (SPD), bu sürenin iki katına çıkarılması için çalışmalar yürütüyor. Yeni düzenleme, mağdurun iş yerini de kapsayacak şekilde genişletilebilecek. Bu değişiklik için Genel Güvenlik ve Düzen Yasası'nın (ASOG) 29a maddesinde değişiklik yapılması gerekiyor. Spranger, bu uzatmanın mağdurlara yardım arama sürecinde daha fazla zaman sağlayacağını belirtti ve kadına yönelik şiddeti bir insan hakkı ihlâli olarak nitelendirdi.

CDU Milletvekili Christopher Förster ise eve girme yasağının uzatılmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, bu değişikliğin etkilenen kadınlara hayatlarını düzenleme ve koruyucu önlemler hakkında düşünme fırsatı tanıyacağını belirtti.

Berlin Polisi'nin dün sosyal medyadaki paylaşımında, başkentte karısına şiddet uygulayan 25 yaşındaki bir adamın polislere silahla ateş açma tehdidinde bulunduğu ve gözaltına alındığı, evinde 2 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet pala bulunduğu rapor edildi.

Geri Dön 21 Şubat 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN